Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наші сучасні запорозькі козаки дають гідну відсіч ворогу: Олександр Старух підбив підсумки цього тижня (Відео)

9 липня 2022 - 15:30

Очільник регіону розповів про актуальні події Запоріжжя та відповів на питання, які турбують мешканців міста та області. 

Перше, на що звернув увагу очільник регіону, що відучора у новому форматі запустили роботу гуманітарного хабу при Епіцентрі. Обласний центр продовжує бути тимчасовим прихистком та приймати вимушених переселенців з усіх гарячих точок України. З початку березня хаб прийняв понад 165 000 переселенців. Третина з них - діти. 

  • Ми розширили площу хабу. Поставили намети з кондиціонуванням, тому що зараз спека. Всі палатки з чітким зонуванням, окремо для дітей, окремо для соціальних, медичних працівників. Також є намет, де люди можуть поїсти та відпочити. Наші рятівники служби ДСНС незабаром доставлять ще й модулі з вбиральнею та душем. Це все було необхідно, щоб зменшити навантаження на обласний центр. Наразі ми запросили до роботи у хабі представників Херсонської громади та обладміністрації, саме вони будуть опікуватись людьми, які будуть приїжджати з Херсону - приймати своїх на запорізькій землі. Так само, будуть працювати і наші райони: Мелітопольський, Бердянський, Василівський, Пологівський. З Маріуполем у нас вже налагоджена робота. Громади мають між собою комунікувати, - розповів Олександр Старух.

Керівник ОВА також розповів про ситуацію на фронті та прокоментував заяву Міноборони України щодо можливого наступу на Запоріжжя.

  • Вірогідність наступу на Запоріжжя є завжди. Але у заяві Міноборони йшлося саме про те, що існує вірогідність наступу у Запорізькому напрямку й Великої Новосілки - це межа Запорізької та Донецької області. Але я переконаний, що наші хлопці готові до будь-якого наступу. Наші сучасні запорозькі козаки дають гідну відсіч ворогу. Тому, якщо окупанти хочуть отримати по зубах - нехай наступають. Наразі, ми не бачимо якихось великих скупчень, щоб ворог зміг проламати ті оборонні рубежі, які ми всі разом будуємо вже 4 місяці, - зауважив очільник регіону.

Олександр Старух під час прямої мови торкнувся і аграрної теми, розповів про визволення Владислава Буряка, який 90 днів перебував у заручниках росіян. Крім того, цього тижня керівник ОВА провідав бійців з “Азовсталі”, а також зустрівся з провідними архітекторами Запорізького регіону, з якими обговорили плани відновлення житлового фонду після війни.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову