Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Окупанти влаштовують терор мирним мешканцям Василівського району

8 липня 2022 - 17:30

Про це та про інші проблеми тимчасово окупованого Василівського району сьогодні говорили на нараді, що пройшла під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха. 

До заходу долучились заступник очільника ЗОВА Віталій Сиволап, начальник апарату ЗОВА Зінаїда Бойко, начальник Василівської РВА Богдан Староконь, представники тергромад, а також керівники структурних підрозділів та представники правоохоронних органів, які надали роз’яснення щодо вирішення  складних питань територій.

Керівники громад звітували щодо поточної обстановки,  провели аналіз  надходжень до бюджету та обговорили порядок виплати соціальних коштів. Очільник Василівської районної військової адміністрації зазначив, що представники російської федерації порушують права та чинять терористичні дії щодо тих, хто залишається відданим своїй Батьківщині. Через бойові дії робота деяких установ в районі є неможливою через руйнування будівель, постійні обстріли, а дистанційна робота ускладнюється проблемами зі зв’язком.

Василівський район потерпає від постійних обстрілів, а соціально-політична ситуація є напруженою, відбуваються викрадення цивільного населення. Попри це, мешканці 11 громад Василівського району продовжують боротися з окупантом та доводити, що Запорізька область - це Україна. 

Працівники поліції на території Василівського району продовжують виконувати свої обов’язки, зокрема, слідкують за дотриманням порядку та документують порушення. Попри складнощі, які виникають у зв’язку із бойовими діями та терором рашистів, правоохоронні органи мужньо працюють відповідно до законодавства України.

Крім цього, очільник РВА Богдан Староконь розповів, що наразі у Василівському районі створено комісії, які займаються фіксацією руйнувань. На території від постійних обстрілів страждає сфера сільського господарства, що також потребує додаткової уваги та реєстрації.

  • Фіксація збитків і руйнувань має здійснюватись своєчасно задля того, щоб оперативно вирішувались проблеми, які виникають після обстрілів. Однак, на територіях, де відбуваються постійні бойові дії та терор, правило “чим швидше, тим краще” не завжди є доречним. Першочерговою є безпека громадян, тому опис та документальна реєстрація усіх збитків повинні здійснюватися лише за умов дотримання тиші, - зауважив Олександр Старух.

Крім цього, на території обласного центру створюють спеціальні центри, які допомагають та координують дії вимушених переселенців із Василівського району. Тут усі ВПО мають можливість отримати гуманітарну допомогу, а потім тимчасово вирушити на більш спокійні території країни.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову