Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Важливо оптимізувати мережу освітніх закладів: представники обласної влади обговорили початок навчального року в умовах воєнного стану.

1 липня 2022 - 14:50

Під головуванням очільниці Департаменту освіти і науки ЗОВА Людмили Бухаріної відбулась робоча нарада щодо підготовки до нового навчального року та створення безпечних умов функціонування закладів освіти у Запорізькій області.

До наради також долучилися представники місцевої влади  Запорізького району, а також представники правоохоронних органів та ДСНС.

Через постійні обстріли та загальну безпекову ситуацію ускладнюється проведення навчального процесу на території Запорізької області. До того ж, велика кількість освітніх закладів наразі є зруйнованими або перебувають у непридатному для використання стані, а велика кількість освітян евакуювались у більш спокійні місця. 

Під час наради представники робочої групи висловилися щодо можливих варіантів початку нового навчального року у змішаному або онлайн-форматі. Також учасники обговорили нормативну-законодавчу базу з питань підготовки до початку та особливостей організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році, якими будуть керуватися у процесі прийняття рішень. Особливу увагу приділили постанові КМУ від 24.06.2022 р. № 711 “Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні”.

Представники ДСНС звернули увагу на важливості облаштуваня захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до навчальних закладів та гуртожитків, обладнання укриттів, дотримання правил протипожежної безпеки, встановлення системи оповіщення, наявності тривожної кнопки та фізичної охорони. Питання безпеки регулярно обговорюють, зокрема, в рамках комісії ТЕБ та НС, а також на рівні місцевої влади та керівництва закладів освіти.

Людмила Бухаріна зазначила, що наразі потрібно пропрацювати питання початку навчального року з огляду на наявний кадровий потенціал та активну евакуацію освітян. Наразі важливо оптимізувати мережу закладів дошкільної та середньої освіти на території Запорізького району, які будуть залучені до навчального процесу, та максимально оперативно взаємодіяти, щоб зрозуміти перспективи та варіанти розв’язання нагальних питань.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни