Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чітке розуміння ситуації на територіях допомагає у доставленні гуманітарної допомоги

6 червня 2022 - 12:45

Представники обласної військової адміністрації обговорили поточну ситуацію, що склалася  на території Мелітопольського району. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух, представники райдержадміністрації та керівники структурних підрозділів розглянули нагальні питання громад та варіанти їх вирішення.

 

Так, станом на сьогодні актуальним залишається питання надання гуманітарної допомоги. У зв’язку з тим, що Мелітопольський район перебуває в тимчасовій окупації, процес доставлення туди продуктів та засобів першої необхідності ускладнюється. Директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова зазначила, що вся гуманітарна допомога мешканцям району має надаватися з урахуванням вимог  постанови Кабінету Міністрів № 328.

 

  • Є чітко прописаний алгоритм, що та скільки має бути у пакеті гуманітарної допомоги. Тому від місцевої влади має бути чіткий контроль та розуміння потреб місцевих мешканців. Важливо розуміти, які категорії населення залишаються на території та їх кількість для подальшого розрахунку необхідного обсягу гуманітарки та задля якісного функціонування системи доставлення. Скільки разів на місяць буде видаватися гуманітарна допомога, залежить безпосередньо від її вмісту та ваги, - зазначила посадовиця.

 

Крім цього, Марина Нотанова наголосила на важливості фіксації втрат гуманітарних вантажів. У випадку їх крадіжки або іншого збитку важливо звертатися до правоохоронних органів задля фіксації злочину та подальшого розв’язання цього питання.

 

Також представники обласної та місцевої влади продовжують відпрацьовувати тему нарахування соціальних коштів і заробітних плат та їх виплат на тимчасово окупованих територіях. Учасники наради обговорили і ситуацію з ускладненням телефонного і інтернет-зв’язку в Мелітопольському районі та шляхи вирішення цього питання. Олександр Старух зазначив, що запропоновані механізми мають бути ефективними та дієвими та відповідати законодавству України.

 

  • Важливо уважно відстежувати ситуацію по кожній території та кожному об’єкту. Механізми і методи роботи мають бути ефективними та дієвими, а головне - працювати в межах чинного законодавства. Для цього потрібна якісно вибудована комунікація, детальне дослідження кожної ситуації окремо та ретельна перевірка всіх фактів.

 

Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області