Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада шукає шляхи вирішення питання водопостачання на тимчасово окупованих територіях

23 травня 2022 - 16:05

Про це сьогодні говорили на нараді керівника Запорізької ОВА Олександра Старуха з головами райдержадміністрацій та представниками комунального підприємства “Облводоканал” Запорізької обласної ради. 

У заході також взяли участь заступники очільника ЗОВА, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко й інші профільні установи.

На сьогодні через пошкодження окупаційними військами мереж централізованого господарсько-питного водопостачання, без питної води перебуває 27 населених пунктів. Зокрема, нагальною проблемою залишається питання доставлення на підприємства спеціальних хімічних речовин, від використання яких напряму залежить якість води. Окупаційні війська продовжують перешкоджати транспортуванню вкрай важливих речовин, а це може призвести до припинення централізованого водопостачання частини регіону. Адже вода у централізованій мережі може стати небезпечною та не придатною до споживання. 

Як зазначив керівник ЗОВА Олександр Старух, компетентним службам необхідно якомога швидше знайти шляхи розв’язання цієї нагальної проблеми. По можливості, відновлювати пошкоджені мережі. Де це зробити неможливо, потрібно організувати підвіз питної води в населені пункти. 

Також директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко вкотре наголосив на важливості сплати громадянами за комунальні послуги, у тому числі за водопостачання. Адже на деяких територіях рівень розрахунків не перевищує 30 відсотків, що може ускладнити надання послуг з економічних причин. 

Попри те, що уряд захистив населення від штрафних санкцій, обласна влада рекомендує все одно вчасно сплачувати за надані послуги. Адже це дає можливість підприємствам виплачувати заробітну плату працівникам, закуповувати запчастини, необхідні комплектуючі і паливно-мастильні матеріали.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю