Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує вирішувати гострі проблеми життєзабезпечення регіону

23 травня 2022 - 11:55

Hа черговій нараді очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів обговорили питання доставлення медикаментів, проведення мультипредметного тесту,  відновлення систем життєзабезпечення та та проблеми соціального захисту населення. 

Пріоритетним для області залишається питання освіти. Як зазначила директорка профільного департаменту Людмила Бухаріна, наразі активно вирішується проблема з місцями проведення мультипредметного тесту.  У місті Запоріжжя продовжується затвердження та організація роботи цих пунктів, які мають відповідати в першу чергу вимогам безпеки на випадок повітряної тривоги. Що стосується випускників, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, вони фізично мають бути присутніми у місцях, де складатимуть підсумковий тест. 

Стосовно медичних питань на території Запорізького регіону, директор Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексій Кулинич розповів, що виплата заробітної плати медичним кадрам продовжується. Також посадовець зазначив, що з тимчасово окупованих територій виїжджає велика кількість працівників через загальну безпекову ситуацію та тиск з боку окупаційних військ. Обласна влада тримає контакт з керівниками закладів медицини та оперативно відпрацьовує всі проблемні питання. Що стосується доставлення ліків на території, через активні бойові дії цей процес ускладнений. Однак, Олексій Кулинич зазначив, що наразі усі ТГ мають певні запаси медикаментів.

Окрім цього, Запорізька ОВА продовжує плідно співпрацювати з міжнародними організаціями. Вони готові всебічно допомагати людям, які постраждали від війни. Мова йде про видачу продуктових наборів, а також готівкових коштів вимушеним переселенцям. 

Варто зазначити, що Запоріжжя щодня приймає внутрішньо переміщених осіб, які евакуюються до нашого міста з потенційно небезпечних територій. Так, у спеціальних центрах люди мають можливість отримати гуманітарну допомогу та відпочити. Далі обласна влада рекомендує виїжджати вглиб країни або за кордон. Там переміщеним особам буде надано житло та усе необхідне для комфортного перебування.

Також в області продовжується відновлення систем життєзабезпечення. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко зазначив, що кількість пошкоджень оперативно фіксується. За словами посадовця, найбільш напружена ситуація у Гуляйполі, що пов’язано з постійними обстрілами на території. Що стосується ремонтних робіт, працівники комунальних закладів починають відновлювати роботу пошкоджених систем відразу, як створюються безпечні умови. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання

Рекомендації до зарахування на бюджет для вступників на бакалавра вже в електронних кабінетах

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю