Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожен має захищати свою Батьківщину

17 травня 2022 - 16:55

З 24 лютого життя кожного українця розділилося на «до» та «після». Війна слугує справжнім випробуванням на міцність для характеру кожного з нас. Так, звичайний хлопець, якому усього 18 років, добровольцем пішов захищати Україну.

Патріот своєї країни та її захисник, військовослужбовець Микита з позивним «Вовкулака» завдяки захопленню військовою справою опинився в територіальній обороні Запоріжжя.  

Свою історію хлопець розповів журналістам під час відвідин ними оборонних рубежів обласного центру. Історія цікава, адже навіть коли тобі 18 років, ти ніколи не тримав у руках автомата і тебе не беруть у військо, але ти дуже хочеш захищати Батьківщину, завжди є варіанти.

Свою розповідь хлопець з Кривого Рогу почав з того, що завжди мріяв бути корисним для рідної країни. За прикладом свого дядька, який з 2014 року боронить країну на Донбасі, бажав зі зброєю захищати Батьківщину. Також на цій хвилі з 14 років захопився вивченням історії і етнічних коренів свого народу, а в 16 точно вирішив, що стане військовим.

Тому відразу після початку вторгнення рашистів пішов до військомату. І дарма, що його не взяли до ЗСУ, бо в нього не має досвіду, він ще не служив. Микита взяв академічну відпустку у своєму навчальному закладі, де вчився на кухаря-технолога, і потайки від рідних втік до Запоріжжя, де записався у добробати.

Сьогодні Микита з автоматом в руках боронить ближні підступи до Запоріжжя і запевняє: ворог далі не пройде. Також він не розуміє тих хлопців, які переховуються від призову.

  • Ці мій обов’язок. Це обов’язок кожного чоловіка, як мінімум того, який досяг повноліття і має повноваження взяти до рук зброю та захищати свою країну. Виховання, патріотизм, жага до захисту свого. Незалежно від того, чи людина соціаліст, чи комуніст, він має захищати своє. Я знайшов можливість, навіть коли офіційних шляхів не було – прийшов сюди, - розповів “Вовкулака”.

Зі слів Микити, великий вплив  на користь такого вибору відіграло саме виховання, приклад родичів, а також вивчення історичного коріння свого народу. Тож тепер  у його сім’ї не один захисник. “Вовкулака” упевнений, що всі воїни повернуться додому з перемогою. Він обов'язково закінчить своє навчання і буде корисним для країни і у мирний час.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни

Новий навчальний рік – у новому укритті: запорізька гімназія готується до очного навчання