Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки виконанню правил безпеки цивільним вдалось убезпечитись (Відео)

8 травня 2022 - 19:10

В Оріхові Запорізької області вдалось уникнути масових жертв під час російського обстрілу цивільної інфраструктури міста. Життя і здоров'я людям врятувала дисциплінованість. 

Після сигналу “Повітряна тривога” всі присутні у лікарні та гуртожитку спустились в укриття. В двох гуртожитках в Оріхові не залишилось цілих вікон, уламки касетних снарядів залетіли у кімнати.

Як зазначає речник Запорізької обласної державної адміністрації Іван Ареф’єв, останні дві доби Оріхів та Гуляйполе під постійними обстрілами. Ворог відкриває вогонь по цивільній інфраструктурі. Сирена спрацювала вчасно, тому мирне населення мало час переміститися в безпечне місце. Хоча є постраждалі з незначними травмами від битого скла та дверей,  але всі залишились живі.

Місцеві з жахом задаються питанням, у чому винні люди, які проживають у гуртожитку і що приносить “русскій мір”: щойно відремонтовані кімнати для першого курсу знищені. Обстановка у місті напружена, жителі налякані прильотами у житловий центр міста.

Ворог використовує різний калібр: прилітають і крилаті ракети, і артилерійські снаряди. Цього разу використовувалась зброя касетного типу: ракети вибухали у повітрі,  касети відділялися і кожна вибухала окремо,  тому вражені дахи, вікна, рами, двері. Тепер місцева влада підраховує завдані збитки у понівечених гуртожитках на 220 місць кожен.

  • Ми щоденно бачимо, що наші захисники завдають величезних втрат ворогу: знищують багато живої сили, техніки ворога, а він відповідає збройними нападами на цивільних, - зазначив речник ЗОВА.

Місцеві кажуть, що майже все місто виїхало через страх, але хочуть жити в нашій країні, чекають і роблять все можливе,  аби наші сили оборони перемогли.


 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни