Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво ЗОВА продовжує вітати ветеранів

8 травня 2022 - 17:00

Заступник голови Запорізької обласної військової адміністрації Геннадій Тімченко та керівниця апарату ЗОВА Зінаїда Бойко завітали до запорізьких ветеранів.

З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні посадовці привітали Мінакову Ганну Спиридонівну та Савенко Віктора Петровича.

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України. Це супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Більш того, Російська Федерація системно маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом. Особливого розмаху ці дії набувають напередодні 9 травня.

В Запорізькій області послідовно впроваджується європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну. Напередодні памʼятних дат українці віддають шану всім борцям із нацизмом та всіх жертвам цього найкривавішого конфлікту в історії людства. Для українців пам’ятні дні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою в результаті приходу до влади та змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму.

У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів #ПамятаємоПеремагаємо цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

Читайте також

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни