Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя не забуло: покладання квітів з нагоди Дня пам'яті та примирення

8 травня 2022 - 13:25

У місті Запоріжжя до Дня пам'яті та примирення відбулось традиційне покладання квітів до меморіалу та вшанування пам'яті загиблих на полях Другої світової війни. 

Так, сьогодні, на Алеї Бойової Слави представники влади, військових частин і ветеранських організацій а також прості запоріжці згадали тих, хто загинув під час боротьби проти фашистів.

У зв'язку із подіями, які відбуваються на теренах нашої країни прямо зараз, в цьому році не планували масштабних заходів. Тож вшанування полеглих героїв пройшло швидко і скромно.

Разом з тим, важливо пам'ятати наших героїв щодня, а не лише 8 травня, а в контексті сьогодення, ще й переймати досвід наших попередників. Про це розповів учасник Другої Світової війни, полковник та хірург Віктор Варвашеня.

Підбиваючи підсумок цьогорічної пам'ятної церемонії, ветеран зазначив, що йому важко уявити, як країна, яка завжди оперувала тезами про "братські народи" могла напасти на Україну, та дуже шкодує, що не може брати участь у боротьбі проти рашистів.

  • Вік не дозволяє мені брати участь у цій війні. Але я щиро впевнений, що дуже скоро наші Збройні Сили за підтримки практично усього світу, який дуже допомагає та надає все необхідне, переможуть та дадуть гідну відсіч ворогу. Я розмовляю з молодими хлопцями, яких призивають служити в армію, та говорю, що поки ви молоді, ви маєте віддати усе на захист Батьківщини.

Окрім цього, Віктор Варвашеня розповів про війну 1939-1945 років та провів певні паралелі між минулим та сьогоденням нашої держави. Полковник закликає усіх українців ставати на захист країни та боронити рідну землю так, як це робили наші попередники.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024

Впродовж доби окупанти 495 разів били по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 894-го дня війни