Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі переселенці вирушили до Київщини

6 травня 2022 - 16:00

Сьогодні за сприяння ЗОВА родини військовослужбовців та вимушені переселенці  вирушили до одного з міст на Київщині. Це 47 людей, серед них - мешканці Маріуполя та дві великі прийомні сім’ї з Запорізької області. Там усіх забезпечать житлом, навіть буде змога оздоровитися.

Наприклад, пані Людмила  виховує 10 прийомних дітей. Родина на початку війни евакуювалася до Запоріжжя з Василівського району. Жінка розповіла, що дорога була складною та зайняла майже дві доби. Але саме сьогодні з’явився шанс відвезти дітей до більш безпечного місця.

  • Коли ми перший раз спробували виїхати,  нас не пропустили. На другий день нам вдалося дістатися Запоріжжя. Дорога була дуже важка. Російські солдати ставили багато запитань і схиляли до того, щоб ми залишились у своєму місті. Обіцяли нам допомогти, навіть пропонували поїхати до Ростова або до Криму. Звісно, ми відмовилися. Морально - важко. Адже вдома залишився мій чоловік та родичі, - розповіла пані Людмила.

За сприяння обласної влади з території гуманітарного хабу майже щодня виїжджають автобуси з вимушеними переселенцями. Дехто евакуюється на приватному транспорті. Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зазначив, що наразі налагоджена комунікація з багатьма містами України. Наших людей всюди тепло зустрічають та всебічно допомагають.

  •  У нас є комунікація з багатьма містами України, де немає або не було бойових дій. Місцева влада висловила бажання допомогти, взяти людей до себе. Там є будинки відпочинку, бази. Наші люди можуть там залишатися стільки, скільки побажають. Насамперед подібні заходи - це прояв співпраці людей. Кожен має зробити свій внесок в перемогу, - зазначив очільник ЗОВА Олександр Старух.

Керівник військової адміністрації також додав, що наразі одне з головних завдань для області - евакуювати якомога більше родин із будинків сімейного типу, які знаходяться на небезпечних територіях та відправити вглиб України або за кордон. Тим більше, що європейські країни вже готові надати там житло та створити комфортні умови для перебування. 

Детальніше у відео:

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024