Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За даними офіційної міської влади курортного міста, в Бердянську окупанти погрозами перешкоджають отриманню гуманітарної допомоги населенням.

5 травня 2022 - 16:40

Обласна влада тримає на контролі та оперативно вирішує проблеми на територіях районів Запорізької області. Сьогодні відбулась нарада з представниками громад Пологівського району, на якій обговорили важливі питання життєдіяльності територій.

Так, начальник управління транспорту та зв’язку ЗОВА  Роман Пісарев поінформував, що у Пологівському районі наявні проблеми з мобільним зв’язком. Це результат пошкоджень ліній комунікацій,  а у деяких випадках - через відсутність електроенергії. Зважаючи на постійні обстріли, оператори проводять ремонт лише тоді, коли це безпечно.

Громади району звітували про соціальні виплати та заробітну плату працівникам медичних та навчальних закладів. Представники громад доповіли, що майже всі виплати проводять вчасно. Виключенням є громади, у яких наявні проблеми зі зв’язком, проте вже шукають шляхи вирішення цього питання.

Про необхідність фіксації усіх руйнувань та збитків нагадав Дмитро Кабанов, заступник начальника департаменту ЖКГ та будівництва ЗОВА. Для відшкодування цієї шкоди у майбутньому, варто сконцентрувати свою увагу на якісному веденні списків та фотофіксації зруйнованих об'єктів. Громади створюють спеціальні комісії, які фіксують ці об’єкти, проте у деяких випадках цю роботу відтерміновують через небезпеку.

Під час наради порушувалось і питання евакуації не мобільних людей з території, які зазнають обстрілів. Голова Пологівської РДА Артур Крупський наголосив на необхідності якнайшвидшого вивезення людей з населених пунктів, які знаходяться на лінії розмежування. 

Окремого розгляду потребує питання викрадень та зникнень. Головам громад вкотре нагадали, що слід повідомляти про всі випадки затримань чи взяття в полон. Відповідні служби фіксують кожен випадок та працюють над скорішим поверненням наших людей.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов

«Герої не вмирають, вони назавжди залишаться жити в наших серцях»: в Запоріжжі відкрили Алею Слави захисникам Маріуполя

Прозоро про завантаженість кордону: відкрито дані єЧерги про вантажні перевезення

СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на Запоріжжі

Не епідемія, але випадків фіксується все більше: ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Запорізькій області

1300 кубічних метрів бетону: будівництво «підземної» школи в центрі Запоріжжя вийшло на новий етап

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 06.08.2024