Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Пологівському районі відновлено енергопостачання для майже 19000 споживачів

26 квітня 2022 - 10:00

На сьогодні, 26 квітня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходиться 22 997 абонентів у 80 населених пунктах Запорізької області.

Протягом доби фахівці ПАТ «Запоріжжяобленерго» усунули низку пошкоджень у електромережах Пологівського району та відновили енергопостачання 18 805 споживачам.

Разом з тим, на сьогоднішній ранок внаслідок ворожих обстрілів без електропостачання залишилися ще 2 084 абонента у 8 населених пунктах Пологівського району.

Через активні бойові дії, що створюють загрозу для  співробітників ПАТ «Запоріжжяобленерго», та недопуск до місць пошкоджень електромереж з боку військових аварійно-відновлювальні роботи проводити не має можливості.

Ситуація із газопостачанням без суттєвих змін. На сьогодні по області без газопостачання знаходиться 65 575 абонентів у 83 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Минулої доби 25.04.2022 внаслідок обстрілів було пошкоджено розподільний газопровід середнього тиску у м. Оріхів та ввідний газопровід у с. Преображенка Пологівського району.

Разом з тим, минулої доби відновлено роботу шафового газорегуляторного пункту у м. Пологи, відключеного ще 16.04.2022 внаслідок ведення активних бойових дій.

Порушене внаслідок ведення бойових дій газопостачання у інших населених пунктах області планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Протягом минулої доби інформація про пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні відсутнє водопостачання у місті Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району. Крім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи Пологівського району.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району.

За наявної інформації минулої доби внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено 8 житлових будинків у м. Пологи. Загалом по області на сьогодні повністю зруйновано або частково пошкоджено 554 домоволодіння.

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни

Запорізькі великі прийомні родини вперше отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

«1,5 тисячі випадків шахрайств з початку 2024 року зареєстровано в Запорізькій області», – керівник Центру протидії шахрайству Дмитро Попов