Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наполягає на обережності при фіксації результатів воєнних дій (ВІДЕО)

19 квітня 2022 - 14:55

Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух спільно з очільником Пологівської районної державної адміністрації Артуром Крупським провів нараду з головами ТГ Пологівського району.

Учасники заходу зауважили, що ситуація у різних громадах дуже різна. Тому обласна влада відпрацьовує моделі роботи відповідно до стану кожної території. 

Попри спроби окупантів, усі представники влади продовжують працювати за українськими законами та кооперуються для вирішення спільних проблем. Олександр Старух зазначив, наразі основною проблемою, яка потребує особливо пильної уваги, є питання комунікації. І мобільний зв’язок і безпосередній контакт представників влади допомагає оперативно вирішувати нагальні для територій питання.

Серед іншого учасники наради обговорили питання фіксації збитків. Для їх відшкодування у подальшому варто сконцентрувати свою увагу на якісному веденні списків зруйнованих об'єктів. Проте, робити це варто, дотримуючись правил безпеки та без ризиків для життя. Як зазначив голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій Ярмак, іноді важко одразу фіксувати збитки, адже їх кількість доволі велика, а перебування біля зруйнованих об'єктів може бути небезпечним. Також голова ТГ розповів про складнощі, пов’язані з виплатами пенсій, соціальних коштів та навіть заробітної плати. Попри відпрацьовані схеми, доставка коштів може бути складною через дії окупаційних військ, які знаходяться на території та можуть цьому завадити.

Окрім цього, знову було підняте питання гуманітарної допомоги. Попри постійні спроби обласної влади доставляти продукти та ліки на тимчасово окуповані території, ворог намагається завадити цьому. Так, голова Комиш-Зорянської селищної ТГ Ігор Гнатуша розповів про складну логістику доставки на території.

  • Ми розуміємо, що гуманітарки тут вдосталь і що проблема саме у її досталенні. По дорозі до громад велика кількість блокпостів, важко транспортувати ці вантажі на окуповані території. Ми третій день не можемо доставити допомогу, нас не випускають. Там стоять десятки вантажівок і легкових автомобілів. Все дуже довго, а у нічний час нас тим більше не пропустять. 

Наприкінці наради керівництво ЗОВА зауважило, що треба бути особливо уважним у розміщенні фотографій у соціальних мережах. Так, публікуючи світлини результатів обстрілів з явним зображенням місцевості навколо, ви допомагаєте ворогу коригувати вогонь. Обласна влада буде повідомляти про деталі ситуації, коли це буде безпечно.  



 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни