Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наполягає на чіткій фіксації воєнних злочинів та збитків у територіальних громадах

18 квітня 2022 - 14:35

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів традиційну нараду з головами територіальних громад. О 9-й ранку всі присутні вшанували пам’ять загиблих у війні з окупантом. 

На нараді обговорили низку проблемних питань і завдань, які треба невідкладно вирішувати. Основні з них - оперативна ситуація на територіях, формування та розподілення гуманітарної допомоги, робота підприємців, стан справ у медичних та освітніх закладах, а також евакуація мирного населення з гарячих точок. 

Представники районної влади і територіальних громад також озвучилии проблеми зі зв’язком, що існують на деяких територіях. Так, у Бердянському районі є деякі перебої з мобільним покриттям, але всі 8 громад намагаються у щоденному режимі підтримувати зв’язок з районною і обласною владою. По населенню - близько 15 тисяч людей з м. Бердянськ вже виїхали. Люди їдуть вглиб країни, або до країн Європи, в основному - це жінки та діти. Тому ситуація більш-менш керована.  До Бердянська також приїжджають переселенці з Маріуполя. Їм готують гарячі обіди та намагаються всебічно допомогти.

В ході наради обговорили ситуацію у Пологівському районі.

  • У  районі 15 громад, всі працюють, всі на зв’язку. По всім громадам фіксуються зруйновані об’єкти, їх наразі десятки. Що стосується медичної складової, то там, де не ведуться активні бойові дії, лікарні працюють, фахівці, по можливості, надають населенню необхідну медичну допомогу, - розповів голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський.

Керівник ЗОВА зауважив на необхідності посилення роботи з фіксації збитків від діяльності окупаційної армії. Попри велику кількість руйнувань та ведення бойових дій на територіях, ця процедура є важливою задля подальшого відшкодування збитків.

  • Усі злочини окупантів треба фіксувати: пограбували, вкрали, проникли до квартири, розбили магазин. Все це має фіксуватися  і у визначеному порядку відправлятися до поліції і органів влади, зокрема, в обласну військову адміністрацію. Це потрібно для того, щоб поліція могла порушити безпосередньо карні справи. Будь ласка, реагуйте. Це потрібно для захисту майнових прав людей. Здійснювати компенсації повинна не лише наша держава, а й держава-агресор, через яку це все сталося. 

Також Олександр Старух акцентував увагу на збільшенні випадків діяльності злочинних угрупувань на території області, пов’язане з бізнес-інтересами окремих осіб і груп впливу. Керівник ЗОВА зауважив, що такі дії мають будуть негайно припинені, а ті, хто займається незаконною діяльністю будуть покарані відповідно до законів України.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки

Складний, але необхідний проєкт: у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу»

До уваги зацікавлених сторін!

Пройти тестування на симуляторі безпілотника: проєкт «Drone Force» у Запоріжжі

Обережно – шахраї: як вберегтися від фішингових атак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 07.08.2024

Впродовж доби окупанти 564 рази били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 895-го дня війни