Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Населенню нагадали про коронавірус та заборону палити суху траву

4 квітня 2022 - 18:50

На черговому засідання обласної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося під головуванням очільника ЗОВА Олександра Старуха,  розглянули низку важливих для області питань. 

Члени комісії обговорили стан розповсюдження коронавірусної хвороби в області. В.о. генерального директора Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександр Мащак зазначив, що не дивлячись на те, що через військові дії ця тема відійшла на другий план, проте в області щодня фіксуються випадки захворювання. Тому й питання вакцинації залишаються актуальними. Якщо підійшов термін, можна зробити другу або бустерну дозу. Попри все, МОЗ рекомендує дотримуватися усіх протиепідемічних заходів - мити руки з милом, носити маски, дотримуватися дистанцій, використовувати санітайзери для обробки рук та поверхонь.

Окремо обговорили питання обережного поводження з вогнем. Зокрема під час засідання вчергове наголосили на забороні випалювати сухостій. Планується  організувати проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, торф’яників, територій та об’єктів природно-заповідного фонду для здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, населенням та підприємствами вимог пожежної безпеки. 

На період   високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки будуть запроваджуватися тимчасові обмеження щодо відвідування населенням лісових масивів і лісопаркових зон, в’їзду до них автотранспортних засобів, проведення лісозаготівельних та інших пожежонебезпечних робіт у лісових масивах, а також полювання.

Разом з тим, населенню варто врахувати, що наразі рятувальні служби максимально задіяні на ліквідації наслідків обстрілів, які не припиняються з боку російського агресора. Тож іноді просто  немає часу та можливості займатися ліквідацією пожеж, які сталися внаслідок звичайної людської недбалості. Рятувальники ще раз нагадують про заборону палити траву, сухі листя та дерева, а також стерню і сухі бур'яни. 

Також на засіданні комісії ТЕБ  розглянули ситуацію замору риби у нижньому б’єфі Дніпра. Наразі відібрано на аналіз воду та померлу рибу. Після ретельного дослідження можна бути говорити про основні причини замору. Стосовно води, фахівці повідомили, що у її хімічних властивостях наразі відхилень від норми не зафіксовано. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам

«На породіль та новонароджених оптимізація не вплине»: про очікування від створення Центру матері та дитини

Запорізька гімназія № 98 готується до нового навчального року: за підтримки UNICEF тут облаштовано комфортне укриття

«Єдине вікно послуг»: як скористатися послугами служби зайнятості у Запоріжжі

Небезпека на кожному кроці: чому не варто самостійно розміновувати ділянки