Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 27.03.2022 станом на 22:00 - #ЗСУ, 32 доба (ВІДЕО)

28 березня 2022 - 00:05

Сили оборони Запоріжжя систематично завдають ворогу втрат, продовжуючи нищити ворожу техніку, з якої російські окупанти щоденно обстрілюють мирні населенні пункти  області, цивільну інфраструктуру та українські позиції: міномети,  танки, гелікоптори та ракетні системами великої потужності.

За наявною інформацією, російські окупаційні війська все частіше обстрілюють як тимчасово окуповані населені пункти Запорізького краю, так і підконтрольні українській владі.

Відтак уі Гуляйполі  13-річні хлопець та дівчина отримали поранення від вибухової хвилі. Підліткам надали  необхідну допомогу. Поліція здійснює розслідування кримінального провадження щодо порушення законів та звичаїв війни. А у місті Пологи під час гасіння пожежі у  будинку  було знайдено сім тіл людей із колото-різаними ранами та ушкодженнями термічної дії, що можуть свідчити про те, що жінки та чоловіки піддавалися катуванням. За даним фактом, поліція розпочала кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство». 

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, станом на вечір 27 березня 2022 року підрозділами Сил оборони Запорізького краю знищено сімдесят одного окупанта, тринадцять -  поранено, знищено чотири бронетранспортера, два автомобілі, дві бойові машини піхоти і одну броньовану розвідувальо-дозорну машину, а  також два 122-мм міномета.

У тимчасово окупованих російськими військовими населених пунктах Запорізької області доступ до інтернету та мобільного зв’язку суттєво ускладнено. Наразі в деяких містах працюють тільки стаціонарні телефони. Таким чином окупанти намагаються перевести місцеве населення на російських операторів. Аби залишатися на зв'язку із рідними ми радимо спробувати підключитися до національного роумінгу, який дозволяє перемикатися між мобільними операторами і шукати той, який все ж працює.

Запорізька кіберполіція викрила шахрая, який надавав послуг перевезення мешканців окупованих територій за кордон. Відтак 20-річний житель Запоріжжя, користуючись ситуацією в країні, пропонував людям виїхати з території України. Як передплату вимагав від людей півтори тисячі гривень, проте жодних послуг не надавав. Правоохоронці встановили, що таким чином фігурант ошукав 5 громадян, на молодика відкрили кримінальне провадження.

На даний час частина узбережжя річки Дніпро та Каховського водосховища знаходиться на тимчасово окупованій території. Існує вірогідність розміщення ворогом мін на водних об’єктах та мінування прибережних територій. Тому з 26 березня 2022 року, відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної військової адміністрації, на період воєнного стану на водних об'єктах регіону заборонена навігація маломірних суден та вилов водних біоресурсів у Дніпрі, а також Каховському та Дніпровському водосховищах. Контроль за дотриманням розпорядження здійснюють співробітники Запорізького рибоохоронного патруля та працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції. За порушення вимог передбачена кримінальна відповідальність, а також вилучення маломірних суден для потреб ЗС України.

Слава Україні!

 

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024

Впродовж доби окупанти 507 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 896-го дня війни

Запорізький регіональний протипухлинний центр: оптимізація медзакладу для надання якісної допомоги пацієнтам