Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 22.03.2022 станом на 08:00 - #ЗСУ, 27 доба (ВІДЕО)

22 березня 2022 - 09:00

Сили оборони Запорізького краю героїчно протистоять ворогу вже  27 днів поспіль.

Завдяки умілим діям та майстерності  українських військових протягом поточної доби було успішно відбито атаки ворога - наші воїни завдають суттєвих втрат російським окупантам.  За інформацією з вищого штабу Сил оборони  України захисники Запорізької області сьогодні, 22 березня, воїни-зенітники однієї з бригад ЗС України завдали пошкодженя черговому ворожому бойовому гелікоптеру К-52 та нанесли прицільні удари по колонах автомобільної техніки з особовим складом російських окупаційних військ.  Окрім того, українські артилеристи нанесли потужний удар по ворогу, у результаті якого було знищено командно-спостережний пункт російських військ.   Отже, за вчорашню добу і сьогоднішню ніч та ранок  нашими військовими було знищено чотири одиниці РСЗВ «Ураган», один танк та три військових російських “Камази”, (https://www.facebook.com/permalink.phpstory_fbid=392435616057327&id=102610391706519), пошкоджено один гелікоптер К-52. 

Що стосується міста Запоріжжя та Запорізької області - загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст. А з метою організації так званих “російських гумконвоїв” окупанти зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажних автомобілів “КАМАЗ” міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Подібні вантажівки раніше використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Це може свідчити про наміри окупантів організувати подібні “гумконвої” до Запорізької області.

Працівники Хмельницької, Южно-Української, Рівненської  атомних електростанцій вчора, 21 березня,  провели акції підтримки мешканців Енергодарa та працівників Запорізької АЕС. Тим часом у місто Енергодар окупанти привезли 600 омонівців з подальшим завданням  не допускати будь-яких акцій спротиву і найменшого скупчення людей. 

 У Приморську відбувся мітинг проти окупації «Приморськ – це Україна!».   Українські військовослужбовці продовжують мужньо та героїчно стримувати навалу агресора.   Тому зберігаємо спокій! Готуємо місто Запоріжжя до оборони та підтримуємо наших захисників.

Разом переможемо!  Слава Україні! Разом  до перемоги! 

 

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024