Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 12.03.2022 станом на 18:00 - ЗСУ (ВІДЕО)

12 березня 2022 - 20:10

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=--3y824t5PM

 

Триває сімнадцята доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й Українського народу. Військові та мешканці Запорізького краю у взаємодії з поліцією, ДСНС, підрозділами  Сил оборони України та владою міста Запоріжжя стримують масований наступ окупаційних військ. На даний час ситуація без суттєвих змін. Але ворог продовжує активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети.

Щодо об’єднаного гуманітарного конвою на Енергодар-Токмак-Пологи – то він був  зупинений у Василівці та утримувався окупантами тривалий час. Якщо до Енергодару врешті-решт його пропустили, то по маршруту Токмак-Пологі – ні. Тож гуманітарний конвой був змушений розвернутися і повертатися назад. При підході до населеного пункту Кам’янське у результаті обстрілу з боку окупаційних військ був знищений автомобільний міст через річку, через що рух став неможливим. При спробі обійти зірваний міст, конвой зіштовхнувся з  бойовою позицією  російських військ, які не пропустили його. На цей момент гуманітарний конвой зупинився в районі Кам’янського. Проводяться спроби евакуації людей у пішому порядку. Інший гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-пості до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами, які насильно вилучали продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни. У Токмаку російський патруль взяв конвой під супровід і станом на 18:00 було відмічено проходження головою колони населеного пункту Зеленівка в Приморському районі в напрямку на Бердянськ.

На сьогодні дії окупантів супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення. Так, за інформацією поліції Запорізької області, 6 березня 2022 року, на автодорозі між селами Нестерянка та Мирне Оріхівського району російський військовий танк переїхав автомобіль марки «Таврія». Внаслідок цього нелюдського злочину загинули двоє дорослих чоловіка та неповнолітній хлопчик, який згорів в палаючій автомашині. 

У нас є втрати серед побратимів і сестер, але замість них прийшли інші. Бо в нас є страшна сила, яку нікому не здолати  – любов до України!

Боротьба триває!

Вірте у наших воїнів!

Зло має буде покарано!

Слава Україні!

 

речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров