Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлення об’єктів життєзабезпечення на особливому контролі влади (ВІДЕО)

8 березня 2022 - 13:00

У зв’язку з бойовими діями внаслідок розпочатої агресором війни чимало населених пунктів області залишаються без газо-, електропостачання. Пошкодження газо- та електромереж також призводять до відсутності тепла та питної води в оселях мешканців області.

Незважаючи на надзвичайні умови, працівники АТ «Запоріжгаз»,    ПрАТ «Мелітопольгаз», ПАТ «Запоріжжяобленерго» та всіх інших підприємств, які надають комунальні послуги, докладають максимум зусиль для відновлення відповідних послуг в найкоротші терміни. Аварійні роботи в умовах бойових дій проводяться за першої можливості у разі допуску для проведення цих робіт. Працівники підприємств ризикують власним життям для відновлення життєво необхідних послуг населенню нашої області. 

Так, працівники АТ «Запоріжгаз» з початку війни здійснили 492 виїзди на аварійні виклики. Відновлено газопостачання в містах Токмак, Василівка, Оріхів, селах Кутузівка Токмацького району та Широке Василівського району. Роботи з відновлення газопостачання ведуться цілодобово.

Російські військові протягом 24.02-06.03.2022 пошкодили 7 підстанцій 150 кВ,   95 підстанцій 35 кВ, понад 100 повітряних ліній електропередач   35-150 кВ. Через постріли знеструмлювалось близько 300 населених пунктів.

ПАТ «Запоріжжяобленерго» за цей же період відновило енергопостачання понад 120 тисячам споживачів Запорізької області 100 населених пунктів області. 

Інші енергетики також на високому рівні виконували свої професійні обов’язки, незважаючи на обстріли, відсутність зв’язку, заміновані шляхи та небажання окупантів надавати доступ до місць пошкоджень.

Обласна влада вдячна всім енергетикам, працівникам житлово-комунального господарства, які гідно виконують свою роботу в умовах війни, та звертається до мешканців області з розумінням ставитися до існуючої ситуації та термінів відновлення комунальних послуг. За першої можливості всі комунальні послуги будуть відновлені. 

 

 

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5dRzpMZOtKo


Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров