Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області проходить підготовка до весняно-польових робіт

21 лютого 2022 - 15:20

Сьогодні відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів, яку традиційно провів голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. На нараді заступник директора департаменту –  начальник управління розвитку рослинництва та сільської місцевості Департаменту агропромислового розвитку Олександр Ясинецький розповів про підготовку до проведення весняно-польових робіт у Запорізькій області.

Як повідомив посадовець, під урожай 2022 року по всіх категоріях господарств озимі  культури посіяно на площі 858,0 тис  га, в т.  ч.  озимої пшениці - 651;  озимого жита - 1,8;  озимого ячменю - 80 тис  га.  Крім того, посіяно озимого ріпаку на 125 тис  га.  Наразі, за оперативністю Запорізька область займає 2 місце в Україні по посіву озимих зернових та 1 місце по посіву озимої пшениці. 

Озимі зернові зійшли на площі 731 тис  га, що становлять 99,8% від посіяного. Зернові в доброму і задовільному стані знаходяться на площі 534 тис.  га (73%), в слабкому і розрідженому стані 197 тис  га ( 27%).

Також, згідно з інформацією Департаменту агропромислового розвитку, 42 % озимого ріпаку знаходиться в доброму стані та 58 % - у задовільному.

Станом на 18.02.2022 року забезпеченість мінеральними добривами становить 27 тис  тонн (80%), в тому числі аміачної селітри 15 тис тонн.  Підприємствами області проведено підживлення озимих культур на площі 139 тис га області, проведено підживлення озимих культур на площі 139 тис га.

Крім цього, стоїть актуальне питання забезпечення засобами захисту рослин проти шкідників, хвороб та бур'янів (на даний час є 20 % в тому числ протруйниками насіння - 72 %). 

“Захисні заходи проти мишоподібних гризунів на посівах озимих зернових під урожай 2022 року проведено на площі 100 тис га. Загальна готовність техніки до сезону складає 90% В сільгосппідприємствах для проведення весняно-польових робіт вже закуплено 32% дизельного палива та 34% бензину.В садах області проводиться обрізання дерев”, - розповів Олександр Ясинецький.




Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області