Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпечення своєчасноï виплати та зменшення заборгованості з заробітної плати має залишатись пріоритетом роботи органів влади

27 січня 2022 - 17:10

Під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха та за участі заступника голови ЗОДА Руслана Шиханова було проведено засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мiнiмальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. 

Також у засіданні взяли участь представники зацікавлених територіальних органів центральних органів виконавчої влади в Запорізькій області, організацій роботодавців і профспілок, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, за якими закріплені підприємства-боржники, голови районних державних адміністрацій та органи місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників, які доповіли про причини утворення боргів з заробітної плати та причини, які перешкоджають їх погашенню. 

На засіданні члени комісії ознайомились з результатами роботи обласноï комiсiї з грошового забезпечення та соціальних виплат, додержання мiнiмальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати у 2021 році та їх завданнями  на 2022 pik.

Окрім цього, учасники розглянули причини збільшення та утворення заборгованості з виплат заробітної плати на підприємствах області в грудні 2021 року та перспективи їх погашення. 

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадмiнiстрацiï та секретар комісії Ірина Разуваєва розповіла, що протягом 2021 року в області було проведено 156 засідань територіальних комiсiй, де виступило 157 керівників підприємств-боржників. Усього було повернено понад 157 млн грн заборгованої заробітної плати. 

Завдяки проведеній роботі в області у 2 півріччі минулого року спостерігалась позитивна динамiка щодо зменшення заборгованості з заробітної плати. Її загальна сума по відношенню до 01.07.2021 зменшилася на 31 млн грн або на 28 %, у тому числі на економічно активних підприємствах вона зменшилась на 35 млн грн, або на 36%. Сьогодні динаміка погашення боргів з заробітної плати в області переважно залежить від вирішення проблем на державних підприємствах. На 01.01.2022 на 10 підприємствах цієї групи боржників (у т.ч. акціонерних товариств з контрольним пакетом акцiй, що належить державi) заборгованість перевищила 55 млн грн, що становить 70% від всієї суми заборгованості по області. Сума заборгованості на 1 січня 2022 року становить 78,5 млн грн, з них 62 млн грн належать економічно активним підприємствам. Тому забезпечення своєчасноï виплати та зменшення заборгованості з заробітної плати має залишатись пріоритетом роботи органів влади всiх рiвнiв i у 2022 році. 

За підсумками засідання обласної комісії прийняті рішення, спрямовані на ліквідацію боргів із виплати заробітної плати на підприємствах регіону.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик