Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область увійшла в робочий режим 2022 року

12 січня 2022 - 08:30

Вчора відбулася нарада голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону. В нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.  Було підбито підсумки роботи за минулий рік і окреслено план роботи на поточний. 

Учасники наради обговорили проєкти будівництва об’єктів, які зводяться в рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2022 році, обов’язкову їх відповідність доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Також було розглянуто питання щодо завершення передачі на баланс сільських, селищних, міських рад сільських амбулаторій, які є об’єктами незавершеного будівництва. Крім цього, учасники зустрічі обговорили забезпечення киснем лікарень, введення в дію власних кисневих станцій медзакладів. 

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич розповів про початок процедури щеплення третьою дозою  вакцини від  COVID-19. Також розглядалося питання забезпечення належних темпів вакцинації на територіях області, зокрема, учасникам наради нагадали, що  Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 30.11.2021 р. № 2664 розширило перелік організацій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19 (відповідний наказ набирає чинності з 17 січня 2022 року).  Це працівники: органів місцевого самоврядування; закладів охорони здоров'я державної та комунальної форми власності;  комунальних підприємств, установ та організацій. Всі вони мають вчасно пройти вакцинацію, щоб працювати на своїх посадах у звичайному режимі. 

Вже починаються підготовчі заходи щодо проведення призовної кампанії у 2022 році. Як розповів військовий комісар Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Геннадій Яременко, державне завдання для Запорізької області на весняний призов 2022 року складає 740 призовників. Минулого року Запорізька область виконала Державне завдання з призову на строкову військову службу на 100 %.

Голова ЗОДА Олександр Старух поставив керівникам районів задачу провести відповідну роботу з місцевими територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, аби виконати весняний призов у  2022 році у повному обсязі.

1 січня вступив  в дію закон «Про основи національного спротиву». Керівництво області та голови районних державних адміністрацій обговорили підготовку місць  розміщення  підрозділів Запорізької бригади територіальної оборони в регіонах області, а також забезпечення для них  належної матеріально-технічної бази. З 15 січня Запорізька бригада територіальної оборони почне діяти самостійно.

Геннадій Яременко подякував керівництву облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій за плідну співпрацю. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі