Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об´єкти національного заповідника «Хортиця» мають відповідати умовам доступності та безбар’єрності

22 грудня 2021 - 15:20

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха сьогодні відбулася чергова нарада щодо проведення робіт з реконструкції об´єктів Національного заповідника «Хортиця».

В нараді взяли участь генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олег Галич, керівники та представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Директор Департаменту культури та інформаційної політики облдержадміністрації Владислав Мороко та генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко повідомили учасникам наради підсумки виїзної наради та стан виконання робіт, які йдуть на об’єктах національного заповідника, зведених в рамках програми Президента «Велика реконструкція». Учасники проаналізували стан виконання графіку робіт.

Також учасники наради визначили проблемні моменти, які виникли під час проведення перших масштабних масових заходів на оновленому «Козацькому колі». Зокрема, це питання під’їзду, виїзду та парковки приватних автомобілів, мобільний зв’язок та вивезення сміття після заходів.

Крім того, було вирішено запросити місцевих представників національних творчих спілок до планування креативних зон та майданчиків на Хортиці - з урахуванням її історичного, заповідного та брендового статусу.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зазначив, що особливу увагу обласна влада приділяє відповідності об’єктів інфраструктури Національного заповідника «Хортиця» та Музею історії Запорозького козацтва до вимог чинного законодавства щодо доступності об’єктів. Усі вони реконструюються згідно з умовами інклюзивності, у співпраці з громадськими організаціями осіб із особливими потребами. У січні наступного року заплановано провести чергову виїзну нараду з представниками маломобільних груп населення, щоб на місці протестувати доступність нових об’єктів.

Також учасники наради обговорили плани на 2022 рік.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва