Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили зміни у системі шкільного харчування та стан впровадження системи НАССР

10 грудня 2021 - 14:23

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації в онлайн-форматі на платформі Zoom організовано проведення нарад «Зміни у системі шкільного харчування та стан впровадження системи НАССР у закладах освіти», які пройшли 7 та 9 грудня. Участь у нарадах взяли заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, керівники органів управління освітою, уповноважені в управлінні освітою сільських, селищних, міських рад, головні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, керівники закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами).

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна звернула увагу учасників заходу на нові вимоги до організації харчування в закладах освіти.

Про принципові зміни, що запроваджує реформа харчування в закладах освіти, розповіла   заступник начальника управління – начальник санітарно-епідеміологічного відділу та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена Ананьєва.

На програмах передумов системи НАССР акцентував увагу учасників нарад начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.

За підсумками  проведеної наради рекомендовано врахувати оновлену нормативно-правову базу щодо  покрокового впровадження  у закладах освіти системи безпечності та якості харчових продуктів і процесів виробництва (НАССР); активізувати комунікаційну і роз’яснювальну роботу щодо формування культури харчування та правильних харчових звичок шляхом зміни поведінки учасників освітнього процесу за допомогою, зокрема, шляхом висвітлення заходів у засобах масової інформації, соціальних мережах, залучаючи всіх стейкхолдерів (учасників освітнього процесу, громадськість тощо); продовжити реалізацію заходів щодо оснащення сучасним обладнанням харчоблоків (їдалень)  закладів дошкільної та загальної середньої освіти.


Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.08.2024

Впродовж доби окупанти 470 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 898-го дня війни

Обмін досвідом та ідеями: у Запоріжжі пройшла літня школа «Юний правознавець» для підлітків

У Запоріжжі відзначили Міжнародний день корінних народів світу

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей