Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили зміни у системі шкільного харчування та стан впровадження системи НАССР

10 грудня 2021 - 14:23

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації в онлайн-форматі на платформі Zoom організовано проведення нарад «Зміни у системі шкільного харчування та стан впровадження системи НАССР у закладах освіти», які пройшли 7 та 9 грудня. Участь у нарадах взяли заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, керівники органів управління освітою, уповноважені в управлінні освітою сільських, селищних, міських рад, головні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, керівники закладів загальної середньої освіти з інтернатами (пансіонами).

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна звернула увагу учасників заходу на нові вимоги до організації харчування в закладах освіти.

Про принципові зміни, що запроваджує реформа харчування в закладах освіти, розповіла   заступник начальника управління – начальник санітарно-епідеміологічного відділу та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена Ананьєва.

На програмах передумов системи НАССР акцентував увагу учасників нарад начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.

За підсумками  проведеної наради рекомендовано врахувати оновлену нормативно-правову базу щодо  покрокового впровадження  у закладах освіти системи безпечності та якості харчових продуктів і процесів виробництва (НАССР); активізувати комунікаційну і роз’яснювальну роботу щодо формування культури харчування та правильних харчових звичок шляхом зміни поведінки учасників освітнього процесу за допомогою, зокрема, шляхом висвітлення заходів у засобах масової інформації, соціальних мережах, залучаючи всіх стейкхолдерів (учасників освітнього процесу, громадськість тощо); продовжити реалізацію заходів щодо оснащення сучасним обладнанням харчоблоків (їдалень)  закладів дошкільної та загальної середньої освіти.


Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Американський юрист Кевін Данлеві провів онлайн-презентацію для студентів БДПУ

Запорізька область розширює співпрацю з регіонами США: нові можливості для освіти та економіки

В Запоріжжі привітали із професійним святом працівників житлово-комунального господарства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.03.2025

Впродовж доби окупанти завдали 438 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області.

Ініціатива Президента України Bring Kids Back UA працює: ще 4 українських дітей вдалося врятувати з ТОТ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.03.2025

Впродовж доби окупанти завдали 310 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1115-го дня війни

10 років добрих справ: ювілей благодійного фонду «Карітас Запоріжжя»

«Діалог влади та бізнесу»: підтримка аграріїв в умовах війни

«Діалог влади та бізнесу»: підтримка аграріїв в умовах війни