Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Олександр Старух обговорив покращення транспортної галузі регіону у Міністерстві інфраструктури

17 листопада 2021 - 16:50

Вчора, 16 листопада, голова Запорізької облдержадміністрації здійснив робочу поїздку до Києва, метою якої були зустрічі, присвячені покращенню транспортної інфраструктури регіону.

Зокрема, у Міністерстві інфраструктури України  Олександр Старух взяв участь у нараді за участі представників Міністерства,  Європейського Інвестиційного банку та “Укрзалізниці” -   обговорили питання залучення кредитних коштів  на оновлення рухомого складу “Укрзалізниці” у Запорізькій області.

  • Наразі критично стоїть питання оновлення електричок у Запорізькій області. Термін роботи електрички 25 років, завдяки капітальним ремонтам у нас подовжують цей термін до 60 років. Але вже 2028 року жодна з працюючих в регіоні електричок не зможе отримати дозвіл на перевезення пасажирів -  їх не будуть допускати на лінію. Зараз терміново потрібно опрацьовувати питання закупівлі нового рухомого складу за кредитні кошти, - розповів голова ЗОДА Олександр Старух. 

Олександр Старух відзначив, що під час зустрічі сторони обговорили кредитні умови, опрацювали маршрути перевезення та способи залучення до проєкту місцевих громад. За словами голови Запорізької облдержадміністрації, оновлення рухомого складу електропоїздів обов’язково має відбуватися за умови співучасті регіонального та місцевих бюджетів та подальших гарантій від територій стосовно співфінансування пасажирських перевезень. особливо пільгових категорій.

Ще одним питанням, яке порушили під час цієї зустрічі, було подовження електрифікації залізничних колій до Бердянська, аби в перспективі запустити у курортному напрямку електрички та швидкісні поїзди класу “Інтер-Сіті”. Також  обговорили способи подальшого розвитку державного підприємства “Аеропорт Широке”.

Найближчим часом всі ці питання буде розглянуто на регіональному рівні між усіма зацікавленими сторонами, обласна влада хоче почути позицію громад. За результатами такої роботи  буде сформульовано технічне завдання та пропозиції  щодо втілення проєктів покращення транспортної галузу Запорізької області.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир