Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування провели заняття з цивільного захисту

16 листопада 2021 - 14:41

Сьогодні в облдержадміністрації відбулись планові заняття з керівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, спеціалізованих служб цивільного захисту Запорізької області із залученням фахівців з питань цивільного захисту щодо реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період. Захід відбувся з використанням відеоконференції Zoom.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Шустов, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов, заступник директора Департаменту - начальник Управління планування та координації заходів цивільного захисту Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Кудін,  старший викладач кафедри організації заходів цивільного захисту Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту Олександр Ковальов,  начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Запорізькій області Олексій Дунаєв, заступник начальника (з навчальної та виробничої роботи)  Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Запорізької області Олексій Арнаутов.

Слухачами планових занять стали голови районних державних адміністрацій, сільських, селищних, міських рад, керівники спеціальних служб цивільного захисту, фахівці, на яких покладено функції з вирішення питань цивільного захисту.

  Метою планового заняття було підвищення рівня знань та вдосконалення навичок керівників органів місцевого самоврядування, спеціалізованих служб та фахівців цивільного захисту щодо реалізації захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період. Розглядалися оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, хід планування та проведення заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей, матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, укриття населення у сховищах, пристосованих та найпростіших укриттях.  

Учасники заняття також обговорили проблемні питання організації захисту населення  і територій від надзвичайних ситуацій та шляхи їх вирішення.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Шустов зазначив, що сьогодні наше життя постійно стикається із загрозами – пандемій, стихійних лих, терактів, військових конфліктів. Планові заняття з цивільного захисту проводяться регулярно й мають на меті утримання на належному рівні знань керівників органів місцевого самоврядування, спеціалізованих служб та фахівців цивільного захисту для захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.