Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область посідає 8 місце в Україні за кількістю завантажених ліжок в реанімаційних відділеннях для хворих на COVID19

11 листопада 2021 - 12:00

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів щоденний брифінг на тему ситуації із захворюваністю на COVID19 в регіоні.

Він відзначив, що за минулу добу в регіоні зареєстровано 1146 нових випадків захворювання,  25 людей померло від ускладнень, викликаних коронавірусом.

-Ситуація стабільно складна. На жаль, не вдається суттєво знизити показники - кожного дня реєструють більше тисячі нових випадків. Найбільше хворих зараз у  Запоріжжі, Бердянську та  Мелітополі. Станом на ранок 35 664 особи лікується. Для порівняння, наприкінці вересня таких було менше 5 тисяч - тобто  в сім разів зріс рівень захворюваності. За висновками фахівців штам “Дельта” значно небезпечніший, його ступінь заразності вищій в 4,5 рази, інкубаційний період складає лише три дні,  а одна хвора людина заражає до 15 людей. Єдиний спосіб захистити себе -  вакцинація. За результатами досліджень, одна доза вакцини зменшує ризик заразитися або перенести хворобу в тяжкій формі на 33%, після двох доз вірогідність зменшується на 88%, - зазначив голова ЗОДА.

Також Олександр Старух розповів, що Запорізька область посідає 8 місце в Україні за кількістю завантажених ліжок в реанімаційних відділеннях (72% ), та 11 місце за кількістю хворих на COVID19 в лікарнях (зайнято  67.5% ліжок).

Стабілізувалася ситуація у Мелітопольському районі, який першим в області прийняв коронавірусну хвилю - у мелітопольській лікарні зайнято 55% ліжок, у якимівській  та веселівській по 50%.

Найбільше завантажений ліжковий фонд у Бердянську - 87%, Енергодарі - 86%, Кам’янці-Дніпровській -  89%. 

Голова ЗОДА вкотре акцентував увагу на необхідності збільшувати темпи вакцинації в регіоні. На сьогодні першою дозою вакцини щеплено 463 тисячі жителів області, другою - 303 тисячі запоріжців. За минулу добу зроблено понад 11 тисяч щеплень.



Департамент культури та інформаційної політики


 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.