Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці продовжують впорядковувати свій край

24 квітня 2010 - 11:44

Ініціатива Президента України Віктора Януковича щодо проведення 24 квітня Всеукраїнського суботника знайшла відгук серед запоріжців.

Суботнього ранку на роботи з озеленення та благоустрою території дитячої залізниці ім. П.Р. Поповича зібрались перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, заступники голови ОДА Геннадій Фукс та Лариса Мефьодова, перший заступник голови облради Олександр Клепаков та міський голова Запоріжжя Євген Карташов. Також до цих робіт долучився перший заступник Міністра промислової політики України Сергій Сиротюк, який відвідав Запоріжжя з робочою поїздкою. Були присутні представники депутатського корпусу, студентська молодь та ветерани праці – загалом понад 300 чоловік.

- Минулої суботи ми плідно попрацювали на острові Хортиця, наразі ж будемо впорядковувати друге улюблене місце відпочинку запоріжців – дитячу залізницю. Важливо усвідомлювати, що ми самі, цією доброю справою можемо зробити Запорізький край кращим, чистішим, – зазначив перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев і закликав присутніх взяти лопати.

Учасники суботника не тільки впорядкували територію біля головного корпусу дитячої залізниці, на станції та зупиночних платформах, а також прибрали у дендропарку та зоопарку.

Алея з 18 дубів з'явилася біля Поляни казок, а неподалік від головного корпусу висадили 3 калини, 8 ясенів та 40 кущів роз.

По завершенні робіт з впорядкування території дитячої залізниці представники обласної влади виїхали у парк Поколінь, де поспілкувались з ветеранами та висадили дерева.

Перший заступник Міністра промислової політики України Сергій Сиротюк, спілкуючись з журналістами, повідомив, що відтепер його візити до Запоріжжя будуть постійними, оскільки Запорізький регіон закріплений саме за Міністерством промислової політики України.

Цього ж дня на суботник вийшли близько 150 службовців структурних підрозділів та апарату обласної державної адміністрації, які впорядковували територію навколо свого місця роботи - будинку ОДА.

Володимир Кальцев повідомив, що згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації роботи по благоустрою територій відтепер будуть проводитись регулярно.

Геннадій Фукc зазначив, що такі заходи – це чудова можливість поспілкуватися в неформальній обстановці. Ми розуміємо, що ми, як одна команда, своїм прикладом маємо показати, важливість та актуальність Дня довкілля, Всеукраїнського суботника. Наше завдання – до свят з нагоди 65-річчя перемоги навести лад в рідному місті та області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі