Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада залишається на прямому зв’язку з мешканцями регіону

6 жовтня 2021 - 15:44

В обласному контактному центрі відбулася чергова “гаряча” лінія з представниками влади. На запитання громадян відповідала керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

До посадовиці звернулося 8 жителів області.

Мешканці Запорізької області порушували питання соціального забезпечення та матеріальної допомоги, медичного обслуговування.

Пенсіонерка з Хортицького району міста Запоріжжя поскаржилася на великі черги у поліклініці. Жінка розповіла, що вона не може попасти до свого лікаря.

У селищі Якимівка одинока жінка-пенсіонер, яка має інвалідність, розповіла, що вдома у неї немає газу. Опалювати приміщення вугіллям у жінки не вистачає коштів. А електричний камін не в змозі прогріти кімнати. Пенсіонерка звернулася з проханням надати їй матеріальну допомогу.

Пенсіонерка з Олександрівського району м. Запоріжжя розповіла, що у неї з сусідкою один котел опалення на двох. Жінка сплачує рахунки, а ось сусідка має заборгованість 12 тис грн. Через борг газовий котел відключили.

Жінка з Вознесенівського району розповіла, що у лікарні не дають безкоштовні тести на ковід. Коли її мати пішла до поліклініки з підозрою на захворювання, то їй не надали тести.

Одразу кілька звернень було від мешканців Мелітополя, де посилили карантинні обмеження. Наразі громадський транспорт працює у години пік: з 06.00 до 09.00 ранку та з 16.00 до 19.00 ввечері. Мати школяра розповіла, що забирає дитину зі школи о 12.00 чи 13.00 та ніяк не може з дитиною дістатися додому.

Ще одна жінка розповіла, що вона працює, але не може скористатися транспортом через те, що не вакцинована.

Зінаїда Бойко зазначила, що на сьогодні в області відмічається рост захворювання на COVID, хвороба шириться великими темпами.

  • На сьогодні питання стоїть щодо медичної системи – зможе вона взагалі впоратися з таким напливом хворих. Епідеміологічна ситуація погіршується щодня. Особливо високі показники захворювання у Мелітополі. Місцева влада має право вводити посилення карантинних обмежень через зростання захворювання. Щодо роботи транспорту – це питання ще буде опрацьовано, - відзначила Зінаїда Бойко.

Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, Зінаїда Бойко надала вичерпні роз'яснення. Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, надішлють офіційну відповідь, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожен сигнал від громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024