Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приватизація державного майна – ефективний спосіб залучення нових інвестицій до регіону

22 вересня 2021 - 15:18

Під керівництвом голови Запорізької ОДА Олександра Старуха відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Учасники заходу обговорили напрямки популяризації підприємництва, залучення нових інвестицій, особливості ефективного використання державного майна.

Відкриваючи засідання координаційної ради, очільник області акцентував увагу на тому, що держава значну увагу сьогодні приділяє питанням залучення інвестицій в Україну, до наших регіонів.

  • Це сприятиме створенню нових робочих місць, наповненню бюджетів та розбудові територій. Один із шляхів досягнення цих цілей – ефективне використання державного майна. Тому важливо, щоб потенційні інвестори знали, як проводиться приватизація державного майна та які ще є заходи з підтримки підприємців у нашому регіоні, - зазначив Олександр Старух.

Заступник начальника Регіонального відділення фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко повідомила присутнім, що нині у  бізнесу є широкі можливості оренди та приватизації державного майна. За її словами, на сайті Privatization.gov.ua кожен інвестор може переглянути повний перелік об’єктів, які підлягають приватизації, по всій Україні. Також Фонд Держмайна поступово створює по кожній будівлі так звані «віртуальні кімнати», де інвестор зможе побачити всі цікаві для себе дані – документи на об’єкт, звіти роботи, попередні договори тощо.

Продаж об’єктів, які перебувають у відомості Фонду Держмайна, проводиться за допомогою відкритого аукціону. Такі торги мають три форми та проходять одні за одними. Так, у першому варіанті (класичному) Фонд заявляє початкову ціну на будівлю, а потім учасники поступово піднімають її. За другим варіантом – ціна об’єкту спочатку ставиться на 50% нижче реальної і учасники аукціону вже збільшують вартість до того часу, поки хтось не викупить будівлю. Третій варіант - це комбінування двох попередніх.

Крім того, учасники координаційної ради обговорили проблемні питання взаємодії підприємців з Держгеокадастром. За словами представників бізнесу, їм досить складно отримати грошову оцінку землі,  відповіді на свої запити, змінити інформацію по земельній ділянці тощо. Представники Держгеокадастру пообіцяли виправити ситуацію зі свого боку та повідомити офіційно про всі терміни надання послуг у своєму відомстві та типові помилки, зауваження до документів, які надають підприємці, що значно затримує розгляд їх звернень. 

  • Подібні зустрічі необхідні, щоб обговорювати існуючі проблеми, робити висновки та приймати системні рішення для їх вирішення. Ми продовжимо проведення таких заходів, - резюмував результати обговорення Олександр Старух.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»