Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритетні питання - реформування галузі ЖКГ та фінансово-економічна стабільність підприємств теплоенергетики

7 квітня 2010 - 16:14

2010 рік буде початком активної політики держави, спрямованої на реформування і розвиток житлово-комунального господарства. На цьому наголосив Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов під час селекторної наради. В запорізькій студій у селекторній нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс, заступник Запорізького міського голови Олег Дорофєєв, а також начальники профільних управлінь та державних установ.

Міністр повідомив, що у проект державного бюджету на 2010 рік закладено фінансування основних програм, зокрема, щодо реформування галузі, оновлення міського електротранспорту, питної води. Однак, як наголосив Олександр Попов, у пріоритеті будуть інноваційні проекти, що вже через два-три роки окуплять вкладені гроші.

Як підтвердив в кінці селекторної наради Геннадій Фукс, програми, які впроваджує міністерство, область буде виконувати, вже сьогодні триває робота щодо наведення порядку з фінансово-економічним станом підприємств ТКЕ.

- На відміну від інших областей більше 90% територій Запорізької області мають економічно обґрунтований тариф. Якщо сьогодні, наприклад, Луганськ має майже 700 млн. грн по різниці у тарифах, то у нашій області ця цифра становить близько 35 млн. грн. і стосується лише бюджетної сфери. Тому при обговоренні бюджету в Мінфіні ми говоримо, що населення Запорізької області  не має дотувати через систему бюджетного фінансування підприємства ТКЕ інших областей, - наголосив посадовець.

Також за словами заступника глави області в регіоні розроблено графіки погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу за спожитий природний газ у минулому опалювальному сезоні.

- До 1 червня підприємства ТКЕ мають розрахуватися з боргами на 80%, а до 1 жовтня   погасити їх на 100%, - повідомив Геннадій Фукс  

У ході селекторної наради перший заступник міністра з питань ЖКГ Юрій Хіврич відзначив, що проходження майбутнього опалювального сезону  залежатиме від стану розрахунків за газ, спожитий у цьому опалювальному сезоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі