Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Наша область постраждала від кризи найбільше. Час діяти!

2 квітня 2010 - 15:00

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів брифінг для представників засобів масової інформації щодо найбільш актуальних питань життєдіяльності регіону.

У зустрічі взяли участь в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Володимир Кальцев та заступник голови ОДА Геннадій Фукс.

Розпочинаючи зустріч із журналістами, очільник області запевнив:

- Влада повинна бути відкритою і публічною. Голова облдержадміністрації та його заступники, а також керівники інших владних структур постійно зустрічатимуться з журналістами та звітуватимуть про свою роботу та ситуацію в області.

Борис Петров відзначив, що соціально-економічна ситуація в області залишається складною. Із 27 місць наш регіон займає 25-е в Україні з соціально-економічного розвитку. Зокрема, в області обсяги промислового виробництва впали на 31 відсоток, заборгованість з зарплати на початок березня склала майже 74 млн. грн. та зареєстровано 26 тисяч безробітних. Саме такий спадок отримав новий очільник регіону від колишнього керівництва.

Проте Борис Петров переконаний, що нова жорстка вертикаль влади поліпшить ситуацію, і «ніхто не зможе перешкоджати руху вперед».

-  Мені добре зрозумілі існуючі проблеми, я знаю ситуацію в області та її жителів, тому мені було легко розпочати роботу на посаді голови облдержадміністрації. Те, чим я займаюся зараз вже 15 днів, мені подобається і я вмію це робити.

Для поліпшення ситуації, за словами керівника регіону, створено комітет з економічних реформ в Запорізькій області, в який увійшли представники облдержадміністрації, облради, вузів, вчені та спеціалісти. Також він вважає, що тільки об'єднавши всіх запоріжців, в т. ч. облдержадміністрацію та облраду, в єдину силу, можна вирішити будь-яку проблему.

Серед основних проблем, які доводиться вирішувати зараз, Борис Петров назвав кадрові та бюджетні питання. Вже практично в Києві вирішено питання щодо претендентів на посади заступників голови ОДА та переважної більшості керівників райдержадміністрацій, а призначення очікуються наступного тижня.

Борис Петров відзначив, що наша область від кризи постраждала найбільше, тому їй необхідна допомога держави. Адже з прийняттям закону про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати збільшується фонд заробітної плати на 27,7 відсотка. Крім цього, на 22,7 % збільшаться витрати на енергоносії, тому нове керівництво регіону просить збільшити розмір дотації вирівнювання з держбюджету на суму понад 455 млн. грн..

Одночасно у центральних органах влади та профільних міністерствах, за словами Бориса Петрова, поставлено питання фінансування шести пріоритетів, по трьох – вже є певні результати. Зокрема, керівник області сподівається, що офіційний Київ виділить на будівництво запорізьких мостів 700 млн. грн., 24, 2 млн. грн.. – на реконструкцію обласної дитячої лікарні, 7,135 млн. грн.. – на реконструкцію аварійного стану авто- проїзду дамбою Дніпрогесу та ще 30 млн. грн. – для завершення реконструкції автотранспортного проїзду.

Для вивчення ситуації на промислових підприємствах Запоріжжя та вжиття необхідних заходів голова облдержадміністрації вже побував з робочими поїздками у відкритих акціонерних товариствах «Укрграфіт», «Запоріжсталь», «Мотор Січ». А також перевірив готовність «Дніпрогесу» до пропуску повеневих вод. Найближчим часом Борис Петров відвідає й інші підприємства та райони регіону, а також міста Бердянськ, Мелітополь, Енергодар та Токмак. У Бердянську заплановано проведення виїзної колегії облдержадміністрації.

Борис Петров відверто відповів на всі гострі запитання журналістів, привітав їх зі святом Світлого Воскресіння Христового, побажав їм усіляких гараздів та запросив на наступну зустріч.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі