Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вчасно зроблене щеплення проти COVID-19 - це запорука власного життя та здоров’я

3 вересня 2021 - 14:05

На цьому наголосив сьогодні голова Запорізької ОДА Олександр Старух на «Дні громад». Стан поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та перебіг вакцинальної кампанії стали одними з основних питань обговорення учасниками заходу.

Протягом останнього місяця Запорізька область періодично займає 3-5 місце серед адміністративних територій України з високим рівнем захворюваності на COVID-19. Зростання темпів захворюваності продовжується.

За оперативною інформацією Департаменту охорони здоров’я,  у Запорізькій області для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 визначено 11 закладів. Всього для лікування пацієнтів з ковід підготовлено близько двох тисяч ліжок, повністю забезпечених киснем. Крім того, триває робота із введення в експлуатацію додаткових кисневих мереж.

Паралельно в області триває кампанія з вакцинації від COVID-19. Щеплення проводяться силами 40 мобільних бригад та 128 стаціонарних пунктів щеплення, 10 центрів масової вакцинації. Щеплення населенню здійснюють 4 вакцинами: Астра Зенека, Коронавак, Пфайзер та Модерна. 

В ході обговорення стану вакцинальної кампанії в області голова облдержадміністрації зауважив, що щеплення  від ковід - це, перш за все, питання здоров’я та безпеки власного оточення.

  • Сьогодні ми бачимо наростання темпів захворюваності, а єдиний поки найефективніший спосіб протидії ковіду - це вакцинація. Вчасно зроблене щеплення дозволить краще протидіяти хворобі, уникнути тяжких наслідків або смертельних випадків, - зазначив Олександр Старух.

Очільник області, звертаючись до керівників громад, наголосив, що територіям необхідно значно поліпшувати організацію проведення щеплень населення вакциною проти COVID-19. Наразі пункти щеплення в громадах працюють не регулярно, за самостійно встановленими графіками. Однак, це неприпустимо. Кожен громадянин повинен мати можливість зробити щеплення, а тому пункти повинні працювати щодня.   


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»