Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада не зможе ефективно працювати без зворотного зв’язку від громади

2 вересня 2021 - 14:14

На цьому наголосив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, вітаючи учасників Всеукраїнської наради-семінару «Актуальні питання функціонування контактних центрів органів державної влади». Представники контактних центрів з усієї України зібрались сьогодні в облдержадміністрації, щоб розглянути широке коло питань стосовно організації онлайн-прийомів громадян та дистанційної роботи центрів загалом. 

Відкриваючи засідання і звертаючись до присутніх, голова Запорізької ОДА Олександр Старух наголосив, що комунікація з громадянами є надважливою для ефективної роботи органів державної влади і має бути налагодженою та оперативною.

  • Ми раді бути центром такої події, яка дозволяє нам вдосконалювати роботу державних органів, обмінюватися досвідом, ставати кращими. В сучасному світі все стрімко змінюється і потрібно постійно «тримати руку на пульсі». Тому ми з самого початку року переглянули статистику особистих прийомів громадян в облдержадміністрації та побачили значне зменшення особистих прийомів. Але влада не може ефективно працювати без зворотного зв’язку від громади. Адже треба шукати баланс, знімати соціальну напругу в суспільстві, сприяти вирішенню проблем громадян, а для цього потрібна постійна комунікація, - зазначив очільник області.

Олександр Старух також зауважив, що, зважаючи на неможливість проведення особистих прийомів через пандемію, обласна влада прийняла рішення збільшити кількість онлайн-прийомів.

  • В перші місяці на «гарячу» лінію надходили десятки телефонних дзвінків, що продемонструвало нам відсутність налагодженої комунікації з громадянами доволі тривалий час. Лунали різні проблеми, запитання, прохання надати роз’яснення. Ми систематизували цю роботу, сформували графіки таких дистанційних прийомів громадян і це принесло свій результат – звернень стало значно менше, - додав керівник ОДА.

Також з вітальним словом до учасників наради звернулася і директор Державної установи «Урядовий контактний центр» Ольга Холомєєва.

  • Робота зі зверненнями громадян - це одне з найбільших досягнень демократії.  Урядовий контактний центр працює вже понад 12 років і є найголовнішим суб’єктом єдиної системи опрацювання звернень громадян, до якої входять всі регіональні центри. Пандемія стала значним викликом для багатьох, але, водночас, дала нам поштовх йти вперед семимильними кроками. Декілька років тому ніхто і не замислювався над можливістю проведення прийомів громадян онлайн. Люди приходили до кабінетів, стояли в чергах і чекали годинами, щоб звернутися до представників влади зі своєю проблемою. Сьогодні кожен з нас має вже досвід дистанційної роботи контактних центрів,  нам є чим поділитися один з одним задля покращення роботи як на місцях так і всієї системи, - зауважила директор державної установи.

Керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, спілкуючись з учасниками наради, поділилася з ними досвідом організації роботи з онлайн-прийомів громадян в Запорізькій обласній державній адміністрації.

  • Минулий рік показав нам, наскільки важлива постійна комунікація з громадою, щоб мати змогу оперативно реагувати на надзвичайні події та ситуації. Коли з початком пандемії постало питання необхідності обмеження  особистих прийомів, то ми одразу активізували дистанційні форми роботи зі зверненнями громадян. Спільними зусиллями організували онлайн-прийоми та налагодили щоденну, а, за потреби, і цілодобову роботу. Сьогодні в постійному режимі проводяться прямі телефонні лінії керівництва облдержадміністрації. Також  нам вдалося залучити до роботи з громадянами депутатів обласної ради та народних депутатів України, - зазначила керівниця апарату ОДА.

В ході наради-семінару його учасники обмінювалися власним досвідом, дискутували з різних питань та проходили практичні тренінги.

Довідково:

Запорізький обласний контактний центр є суб’єктом єдиної системи опрацювання звернень в нашому регіоні і забезпечує розгляд звернень громадян відповідними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Щоденно до Центру надходять десятки звернень телефоном, через «гарячі» лінії та електронною поштою. У минулому році до установи надійшло майже 50 тисяч звернень громадян, а за вісім місяців 2021 року  - понад 29 тисяч. На базі Центру також котрий рік поспіль реалізується проєкт «Влада на зв’язку з громадськістю», в рамках якого кожен мешканець області може телефоном поспілкуватися з керівництвом та структурними підрозділами Запорізької облдержадміністрації, очільниками та депутатським корпусом обласної ради та народними депутатами України. Зв’язатися із Центром можна за телефоном 0 800 503 508 або написавши на електронну пошту hotline@zoda.gov.ua.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»