Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух привітав з Днем знань студентів Таврійського державного агротехнологічного університету

1 вересня 2021 - 10:14

Перебуваючи сьогодні з робочою поїздкою у Мелітопольському районі, голова Запорізької облдержадміністрації завітав до провідного агротехнологічного університету нашого краю, де відвідав урочистості з нагоди Дня знань.

  • Перше вересня для більшості наших співгромадян є другим Новим роком, бо хтось вчиться, хтось викладає, а у когось навчаються діти чи онуки. В першу чергу, звертаючись до першокурсників, запевняю, що всі зусилля освітньої системи, держави і місцевих органів влади спрямовані на створення для вас найкращих умов навчання. Ви, входячи у доросле життя, завтра підхопите прапор як в професійному так і в громадсько-політичному плані. Тому бажаю студентські роки провести з  користю для себе та у постійному самовдосконаленні. Агротехнологічні науки і все, що пов’язано з сільським господарством - це галузь, яка в Україні невмируща, і ви завжди матимете робоче місце. Разом з тим, необхідно розвиватися і як особистість. А викладачам хочу побажати вдячних студентів, які стануть продовжувачами вашої славної справи та прославлятимуть виш в майбутньому, – привітав освітню спільноту університету Олександр Старух.

Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного має давню історію. Свою роботу заклад розпочав ще у далекому 1932 році. На сьогодні це великий регіональний освітній та науковий центр, який об’єднує 4 факультети,  Навчально-науковий інститут загально-університетської підготовки, Інститут підвищення кваліфікації, 5 Науково-дослідних інститутів, 6 коледжів Запорізької та Херсонської областей і  Навчально-науково-виробничий центр у c. Лазурне.

В університеті навчається майже три тисячі студентів та працює 339 викладачів, з яких  2 члена-кореспондента Національної аграрної академії наук України, 50 докторів наук та понад 200 кандидатів наук. За роки існування виш підготував для народного господарства понад 76 тисяч спеціалістів, які працюють у різних галузях. Серед випускників університету: політики, управлінці, громадські діячі, науковці та освітяни, керівники аграрних підприємств, які своєю невтомною та кропіткою працею прославляють заклад освіти як на теренах України, так і далеко за її межами.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»