Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили актуальні питання забезпечення цивільного захисту населення

31 серпня 2021 - 15:09

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова розпочав роботу практичний семінар щодо організації діяльності з інформування населення про надзвичайні події. До навчань з цивільного захисту приєдналися представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, фахівці профільних підрозділів облдержадміністрації, спеціалісти ДСНС України у Запорізькій області та інші зацікавлені учасники.

Відкриваючи роботу семінару, перший заступник голови ОДА Володимир Шустов звернувся з вітальним словом до колег, наголосивши на важливості організації в області якісного та оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації.

  • Запорізька область є індустріальним регіоном з великим техногенним навантаженням. На території нашого краю розташовані надпотужні підприємства чорної та кольорової металургії, Дніпровська ГЕС, «Запорізька АЕС» та інші. Це зобов’язує нас з вами особливо уважно ставитися до організації цивільного захисту населення, – зауважив посадовець.

Також Володимир Шустов зазначив, що головними складовими якісно організованої системи цивільного захисту окрім створення безпечних умов життя є впровадження сучасних автоматизованих систем централізованого оповіщення та розроблення регіональних і місцевих програм, планів, у сфері цивільного захисту. Крім того, посадовець акцентував увагу на необхідності якісної організації роботи консультативних пунктів з інформування населення про надзвичайні події, методи та способи захисту від їх наслідків, в тому числі з урахуванням потреб осіб з інвалідністю. Перший заступник голови ОДА окремо зауважив, що робота з організації цивільного захисту населення проводиться  щоденно і плідно у тісній співпраці з  ДСНС України.

Учасники семінару обговорили всі актуальні моменти організації цивільного захисту населення в Запорізькій області, повноваження місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в сфері цивільного захисту, а також питання створення додаткових елементів оповіщення населення в територіальній автоматизованій системі централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, зокрема, шляхом залучення можливостей операторів мобільного зв’язку та Інтернет-ресурсів.

Після проведення теоретичних навчань учасники заходу приступили до практичних навчань. Зокрема, з 11.00 до 13.00 відбулось вибіркове тестування надсилання операторами мобільного зв’язку «Київстар», «Водафон», «Лайфселл» SMS повідомлень мешканцям міста Запоріжжя, які знаходились на той момент в районі площі Фестивальної.

Також під час проведення практичної фази семінару з 15:30 до 15:45 відбудеться тестове включення сирен в Шевченківському районі м. Запоріжжя, зокрема, в районі АТ «МОТОР СІЧ».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024

Впродовж доби окупанти 386 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ