Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми всі маємо об’єднатись, щоб оперативно вивести область з кризи»

26 березня 2010 - 13:24

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров разом зі своїми заступниками провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій та міст обласного підпорядкування з актуальних питань життєдіяльності територій.

Насамперед стажер на посаду першого заступника голови ОДА Володимир Кальцев повідомив керівникам територій деякі підсумки Всеукраїнської наради щодо поточної цінової ситуації на споживчому ринку країни, яку вчора провів Міністр економіки України Василь Цушко. Зокрема, головам райдержадміністрацій було рекомендовано тримати під особистим контролем проведення ярмарків, а також проводити щотижневі наради за участю суб’єктів господарської діяльності щодо неприпустимості необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування. Посадовець закликав присутніх відшукати можливості та створити комфортні умови для торгівлі виробників сільгосппродукції.

Учасники селекторної наради також розглянули ситуацію, яка склалася із виплатою заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах області. З початку року заборгованість із заробітної плати на підприємствах регіону збільшилась на 15 млн. грн.. і  складає 73,7 млн. грн. Найбільшу стурбованість обласної виконавчої влади викликає те, що у списку боржників все більше стало з’являтись економічно активних підприємств.

- Ми бачимо, що підприємства працюють, відповідно й отримують прибуток, та разом з тим, чомусь продовжують або починають нарощувати заборгованість із заробітної плати, - прокоментував ситуацію заступник голови ОДА Микола Фролов.

Протягом останніх місяців суттєво збільшили борги підприємства Бердянського, Запорізького та Розівського районів.

При цьому, якщо у Розівському та Запорізькому районах були готові до гострих запитань керівництва облдержадміністрації, то посадовці міста Бердянськ взагалі  були відсутні в студії.

- Така поведінка в часи, коли ми всі маємо об’єднатись і оперативно працювати над тим, щоб вивести регіон з кризи, є неприпустимою, - наголосив голова ОДА Борис Петров і зобов’язав  керівництво міста обласного підпорядкування вже цього дня надати йому пояснення, з якої причини вони проігнорували обласну селекторну нараду. Також очільник регіону  повідомив, що найближчим часом відвідає Бердянськ і особисто з’ясує загальну  ситуацію в місті.

Як повідомив Микола Фролов, із виплатою пенсій в області проблем немає. Однак, через незадовільну роботу Держказначейства існують затримки з виплатою допомоги дітям з малозабезпечених родин та дітям-інвалідам.

- Гроші в області є, але необхідно знайти шляхи, щоб передати їх адресатам. Зараз ми ведемо переговори з Держказначейством в Запорізькій області, - повідомив присутнім Микола Фролов.

У зв’язку з тим, що до початку літа залишилось трохи більше двох місяців, Микола Фролов нагадав про необхідність розпочати роботу з підготовки до оздоровчо-курортного сезону. Зокрема, треба провести обстеження всіх баз відпочинку, щоб у червні не  виникло непередбачуваних ситуацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.