Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшли тренування з гасіння лісових пожеж

19 серпня 2021 - 16:44

19 серпня в Запорізькій обласній державній адміністрації під головуванням керівниці апарату ЗОДА Зінаїди Бойко пройшли командно-штабні тренування, на яких відпрацьовувалась взаємодія органів управління під час гасіння великої лісової пожежі.

Мета навчань - відпрацювання порядку дій органів управління районних державних адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, спеціалізованих служб цивільного захисту, інших органів виконавчої влади у сфері управління яких знаходяться ліси, під час організації заходів щодо гасіння великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій пов'язаних з ними.

Командно-штабні тренування відбулись за участі керівного складу Департаментів облдержадміністрації, Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад Запорізької області.

Тренування відбувалися у режимі відеоконференції в декілька етапів: організація управління під час НС, доведення алгоритму дій за всіма напрямками при виникненні надзвичайної ситуації та практичне відпрацювання умовної ввідної по лісовому господарству Мелітопольського району.

Так, на початку заходу заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області Микола Заіка доповів про функції центральних і місцевих органів влади щодо захисту екосистем від пожеж та організацію управління під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з лісовими. 

У практичному блоці учасники обговорили дії органів управління під час надання допомоги лісогосподарським підприємствам у гасінні лісових пожеж, а також оповіщення та евакуацію населення у разі загрози їх поширення на населені пункти.

Наприкінці командно-штабних тренувань з метою недопущення розповсюдження пожеж у лісових масивів на населені пункти учасники обговорили запровадження органами виконавчої та органами місцевого самоврядування превентивних заходів. Щорічно питання протипожежного захисту природних екосистем розглядається на засіданнях державних та регіональних комісій з питань ТЕБ та НС з постановкою відповідних завдань, які є обов'язковими до виконання. 

  • Тільки спільними зусиллями ми можемо зменшити кількість пожеж в природних екосистемах а також мінімізувати як економічні так і людські втрати!,  - підсумувала результати навчань керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.08.2024