Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянський район має оперативно збільшити темпи вакцинації

12 серпня 2021 - 15:56

Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час відвідин у центрах масової вакцинації міст Бердянськ і Приморськ. Наразі охоплення щепленнями населення укрупненого Бердянського району оцінюється як незадовільне.

В районі працює 6 центрів первинної медико-санітарної допомоги, за якими зареєстрований 21 пункт щеплення, 30% із яких або не працюють взагалі, або працюють не регулярно.

Найкраща ситуація спостерігається на території Чернігівського центру первинної медико-санітарної допомоги. Там працює один пункт вакцинації, а середня кількість щеплень за добу становить – 41, або 117% від плану (35 щеплень). Дещо гірша ситуація на території обслуговування Бердянського ЦПМСД, де крім центра масової вакцинації працюють всі 4 пункти щеплень, а також 3 мобільні бригади. Середня кількість щеплень за добу всіма підрозділами  становить  – 196, або 27% при плані - 730 щеплень. 

На території Приморського ЦПМСД зареєстровані та повинні працювати 7 пунктів щеплення населення, але працює тільки 5 (71%). Не працюють пункти щеплень в с.Борисівка, с. Преслав. Незважаючи на переважну кількість міського населення, в місті Приморськ зареєстрований лише один пункт щеплень, який не працює у вихідні дні. Середня кількість щеплень за добу по громаді становить – 24 при плані – 245 щеплень ( 10% від запланованого). За весь період кампанії пунктами щеплення здійснено 2344 щеплення, або 10% від запланованих показників.

На території Осипенківського ЦПМСД з 2-х відкритих пунктів щеплення лише один працює регулярно. А середня кількість щеплень за добу становить – 9,3 при плані - 70 щеплень ( 13 %).

Найгірші показники спостерігаються в Андріївський та Берестівський ЦПМСД. У першій працює лише один пункт щеплень з 4-х зареєстрованих, а середня кількість вакцинованих за добу становить лише 2% від запланованих 140 щеплень. У другому з трьох зареєстрованих пунктів два працюють нерегулярно, а середня кількість щеплень становить 3% від запланованих 105.

Звертаючись до керівництва Бердянського району та місцевих медиків, голова облдержадміністрації наголосив на необхідності пришвидшення темпів вакцинації. Це можливо досягти, зокрема, за рахунок розширення часових рамок роботи центрів у будні дні. Мають працювати вони і у вихідні. Також необхідно збільшувати кількість мобільних бригад і вести активну роз'яснювальну кампанію серед населення, яке не поспішає робити щеплення, а першочергово - серед освітян.

  • Бердянський район має оперативно збільшити темпи вакцинації Наше завдання до осені, коли прогнозовано відбудеться зростання рівня захворювання, вакцинувати п'ятдесят або більше відсотків дорослого населення. У Бердянську вакциновано близько 11 відсотків людей, у Приморську близько 16 відсотків. Є громади, які чекають локдауну! Не треба чекати, треба робити щеплення! Якщо люди не йдуть до вас в лікарні, беріть приклад із Запоріжжя, де відкрили пункти щеплення у торговельній мережі, де багато людей, - підкреслив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць

Історія життя, що надихає та мотивує: учасник спецоперації ГУР Анатолій Басенко зустрівся із запорізькою молоддю

В Запорізькому ліцеї № 34 готуються до нового навчального року