Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада зреагувала на зростання пожежонебезпеки

30 липня 2021 - 13:38

Вчора ввечері регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні прийняла низку рішень щодо охорони лісів і сільгоспугідь під пожеж в період літньої спеки. Про це сьогодні під час пресконференції повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов.

За інформацією Головного  управління ДСНС України у Запорізькій області, з початку року в природних екосистемах нашого регіону сталося 647 пожеж. З початком літа ситуація лише загострилася. Зокрема, протягом липня місяця в області сталося чотири пожежі на полях Семенівської, Мирненської, Чернігівської та Осипенківської громад. Остання пожежа сталася 27 липня на території о. Хортиця. Вогонь охопив близько одного гектара території і завдав шкоди лісовій рослинності. Але завдяки спільним зусиллям фахівців ДСНС та добровільної дружини Національного заповідника "Хортиця" пожежу вдалося локалізувати та повністю ліквідувати на початковій стадії і не допустити значного поширення. 

  • За словами, фахівців, пік пожежонебезпеки ще попереду, а тому потрібно проводити додаткові профілактичні заходи - обладнати протипожежні бар'єри, прибрати зарослі сухої трави навколо населених пунктів поблизу лісових масивів, забезпечити безперебійну роботу систем оповіщення населення та провести ряд практичних тренувань щодо реагування на надзвичайні ситуації. Усі території мають працювати на випередження в цьому питанні, - зазначив Володимир Шустов.

За словами посадовця, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій надала профільним департаментам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів влади, рай адміністраціям і територіальним громадам чіткі доручення щодо організації протипожежних заходів.

Також перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що  обласна влада продовжує тримати на контролі питання дотримання правил протипожежної безпеки закладами соціальної, освітньої та медичної сфери. Так, у ході перевірок різними відомствами стало відомо, що не всі лікарні та дитсадки в громадах відповідають нормам. Зокрема, виявлені заклади, де відсутня автоматизована протипожежна сигналізація, евакуаційні виходи не обладнанні та захаращені, а в окремих випадках встановлено захисні грати, що повністю не відповідає вимогам протипожежної безпеки. Тому керівникам та засновникам закладів-порушників необхідно взяти це питання під контроль та якомога швидше усунути всі недоліки.


 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни

Як ВПО отримати безоплатну медичну допомогу: НСЗУ дала роз’яснення

В Запоріжжі відсвяткували День молоді: в обласному центрі організували фестиваль для мешканців з усього регіону

Як центри зайнятості сприяють створенню робочих місць: мікрогранти на власну справу

«Ринок праці зазнав значних змін»: в регіоні спостерігається скорочення кількості робочих місць