Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гідні умови життя – кожній дитині

15 грудня 2009 - 17:14

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов провів розширене засідання обласної координаційної ради з питань соціального захисту неповнолітніх.

Учасники засідання підбили підсумки виконання обласної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності у цьому році та визначили пріоритетні напрямки роботи координаційної ради на наступний рік.

- У подальшому оцінювати ефективність реалізації Програми на територіях будемо за трьома напрямки - робота з кризовими сім’ями, влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, та подолання дитячої злочинності на місцях, - зазначив, відкриваючи засідання, заступник голови ОДА Микола Фролов і закликав виступаючих  робити акцент саме на ці тези.

На даний час на обліку у службах у справах дітей Запорізької області перебувають 4785 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них в регіоні працюють 6 інтернатних закладів для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 будинки – інтернати для дітей з вадами розвитку, будинок дитини «Сонечко», 6 притулків та 2 заклади, які утримують релігійні організації. 

Однак, найбільш оптимальною формою влаштування дитини вважається прийомна родина. В області вже функціонує 123 прийомні сім’ї та 9 дитячих будинків сімейного типу. Проте на деяких територіях ця робота ведеться незадовільно. Приміром, якщо у Пологівському районі створено 10 прийомних сімей, у Веселівському – 9, Приазовському – 8, то у  Запоріжжі всього 6, у Мелітополі взагалі 1.  Микола Фролов звернув на це увагу і закликав відповідальних за цей сектор роботи бути більш сумлінними.

У поточному році на 8,5 % збільшилась кількість батьків, яких позбавили батьківських прав. Таким чином, соціальними сиротами залишились ще 620 дітей.

- Якщо батьки не піклуються про рідних дітей, забезпечити гідні умови життя цим юним громадянам – спільний обов’язок суспільства, - висловив переконання Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.