Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили шляхи стабілізації зайнятості населення

28 квітня 2021 - 14:49

Сьогодні, 28 квітня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Руслана Шиханова відбулось засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення в режимі онлайн. 

У заході взяли участь фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, представники обласного центру зайнятості, обласної федерації роботодавців, обласної ради професійних спілок.

На засіданні учасники обговорили проєкт програми зайнятості населення Запорізької області на 2021-2023 роки та динаміку чисельності працюючих на ринку праці.

Звертаючись до учасників наради Руслан Шиханов відзначив, що через пандемію та економічну кризу ринок праці у Запорізькій області на жаль відзначається негативними тенденціями. Якщо у 2018 та 2019 році спостерігалися позитивні зрушення на ринку праці, то у 2020 році через карантинні обмеження призупинена діяльність багатьох підприємств, що обумовило погіршення стану ринку праці та обмеження кількості вакансій. 

- Нам вкрай важливо визначити шляхи стабілізації зайнятості населення. Облдержадміністрацією розроблено проєкт програми зайнятості населення, який буде поданий на розгляд Запорізької обласної ради, - відзначив Руслан Шиханов.

Заступниця директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва повідомила, що за підсумками 2020 року порівняно з 2019 роком рівень безробіття населення у віці 15-70 років у Запорізькій області збільшився на 1,2 відсоткових пункти і склав 10,7 % (по Україні – 9,5 %). Рівень зайнятості населення у цій віковій категорії відповідно зменшився на 2,1 відсоткових пункти і становив 56 % (по Україні – 56,2 %). 

Тому головним завданням органів влади та соціальних партнерів має стати стабілізація ринку праці через відновлення економіки області, виходячи з внутрішніх ресурсів регіону та можливостей, передбачених законодавством.

Всі заходи проєкту програми зайнятості опрацьовані сторонами соціального діалогу, структурними підрозділами облдержадміністрації та територіальними органами центральних органів виконавчої влади. Вони спрямовані на створення нових робочих місць, детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, сприяння розвитку підприємництва,  розвиток системи професійної (професійно-технічної) освіти тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»