Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території мають бути готовими до росту темпів вакцинації проти COVID

27 квітня 2021 - 16:16

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов провів нараду з головами районних державних адміністрацій. У нараді також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директор Департаменту охорони здоров’я Олександр Кулинич.

Учасники наради обговорили епідстан на території районів, темпи вакцинації та оснащення лікарень, які приймають хворих на COVID.

Голови райдержадміністрацій доповіли про епідситуацію в громадах та стан реалізації заходів з протидії поширення COVID-19. Так, на більшості територій спостерігається стабілізація ситуації, а щоденні показники захворюваності повільно зменшуються.

У Василівському районі на сьогодні від COVID вакциновано 2 тис 53 особи, У Бердянському районі щеплено майже 2 тис громадян, у Запорізькому районі – 1 тис 530 осіб, у Мелітопольському районі – 2 тис 373, у Пологівському районі щеплено майже 3 тис мешканців.

Загалом у Запорізькій області за останню добу щеплено 660 осіб. Всього ж з початку вакцинальної кампанії охоплено першим щепленням 21 тис 844 жителів Запорізької області.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулинич, вакцинальна кампанія буде лише набирати обертів і території мають бути готові до посиленої роботи. Активна фаза вакцинальної кампанії триватиме до кінця поточного та на початку наступного року. До того ж, мешканцям почали робити друге щеплення від COVID.

  • Для того, щоб проводити вакцинацію оперативно, відкриваються нові пункти щеплення, також працюють медики мобільних бригад. Треба ще передбачити резервних лікарів для того, щоб вони могли проводити вакцинацію населення. На сьогодні залишається досить низьким рівень щеплення самих медиків та людей похилого віку. Необхідно все надолужити та виконати план з вакцинації, - наголосив Олексій Кулинич.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»