Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Ткаченко відвідав культурні об'єкти Запоріжжя

23 квітня 2021 - 18:10

Перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькому регіоні Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко завітав до обласної універсальної наукової бібліотеки, обласного краєзнавчого музею та музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара, де ознайомився із досягненнями та проблемами закладів. 

Разом з Міністром культурні об'єкти відвідали заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко.

Першою зупинкою стала обласна універсальна наукова бібліотека. Заклад працює з 1905 року. Сьогодні бібліотечний фонд нараховує 1,5 млн документів. Тут зберігаються сотні цінних рідкісних видань, унікальна колекція мініатюр - до 200 тисяч екземплярів. За словами співробітників закладу, карантинні обмеження ще більше стимулювали цифрову трансформацію бібліотеки і відтепер громадяни можуть отримати більшість послуг онлайн. Як розповіла директор бібліотеки Ольга Волкова, заклад співпрацює з багатьма організаціями, виграє гранти та реалізує на своїх майданчиках, у співпраці з неурядовими організаціями, численні інформаційно-просвітницькі і культурні проєкти, десятки соціальних ініціатив. 

  • Приємно бачити справді потужну бібліотеку. Я вражений такою кількістю соціальних проєктів, заходів та ініціатив, які реалізує колектив закладу. Впевненний, що втіливши в життя всі свої плани з реконструкції та модернізації, цей просвітницький центр зможе скласти конкуренцію провідним бібліотекам України, - поділився Олександр Ткаченко своїми враженнями. 

Також посадовці завітали до музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара, де поспілкувалися з його творчим колективом. В закладі працюють 5 народних артистів, 8 заслужених артистів, 2 заслужених працівників культури України. Кожного року театр показує близько 400 культурно-мистецьких програм. І сьогодні його колектив презентував гостям декілька уривків із вистав свого репертуару та репетицію однієї зі сцен майбутнього театрального шедевру. 

На згадку про себе Міністр культури та інформаційної політики України залишив у книзі пам'яті театру свої побажання колективу: "Натхнення, радості та нових вистав і вдячних глядачів".

Свою подорож Запоріжжям Олександр Ткаченко завершив відвіданням обласного краєзнавчого музею - центру краєзнавчої, туристичної та пам'яткоохоронної роботи в Запорізькій області. У музеї зберігається понад 112 тис предметів державної частини Музейного фонду України. Тут створені та діють 20 експозиційних і 3 виставкові зали. Протягом 20 років закладом видається науково-теоретичний щорічник «Музейний вісник», який багато років залишався єдиним фаховим виданням з музейної справи в державі. Музей бере участь у міжнародних, всеукраїнських та міжрегіональних музейних та туристичних конференціях, виставках і фестивалях.

  • Я бачив багато подібних закладів в різних регіонах України і Запорізький обласний краєзнавчий музей значно відрізняється в кращий бік. Це живий науково-просвітницький центр з непересічним персоналом і цікавими та часом  унікальними експозиціями. Тому разом з обласною владою ми шукатимемо можливості для його підтримки та розвитку, - підкреслив Олександр Ткаченко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»