Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державне майно необхідно ефективно використовувати на потреби регіону

21 квітня 2021 - 13:30

На цьому наголосив голова Запорізької обласної державної адміністрації під час зустрічі з представниками Регіонального відділення фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, і  Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

До заходу також приєдналися перший заступник голови ОДА Володимир Шустов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директори профільних Департаментів ОДА.

Згідно доручень Офісу Президента України та Прем’єр-міністра України обласними державними адміністраціями отримано завдання опрацювати і реалізувати прийняття на себе функцій з управління державним майном, що не увійшло до статутного капіталу або до статутних фондів в процесі приватизації.

Під час зустрічі учасники обговорили низку важливих моментів взаємодії ОДА з Фондом державного майна. Більшість питань стосувалися передачі багатоквартирних будинків та гуртожитків, інженерних мереж до комунальної власності конкретних адміністративно-територіальних одиниць, в яких ці житлові та інфраструктурні об’єкти розташовані.

  • Державне майно необхідно зберегти та ефективно використовувати задля розвитку регіону. На кожній території будуть окремі історії щодо питання передачі різних об'єктів із числа державного майна. Однак нам потрібно мати єдину стратегію, - наголосив Олександр Старух.

Очільник обласної державної адміністрації також зазначив, що профільні Департаменти детально вивчатимуть ситуацію навколо кожного окремого об'єкта та нададуть свої висновки і пропозиції. 

За підсумками зустрічі вирішено створити при облдержадмінстрації регіональну робочу групи з питань ефективності використання державного майна в Запорізькій області. До її складу увійдуть представники Фонду держмайна, геокадастру, обласної та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади