Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конституційні зміни – запорука нормалізації ситуації в країні

13 жовтня 2009 - 16:39

На цьому наголосив перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак, який у рамках робочої поїздки до Запорізької області зустрівся з представниками місцевого бізнесу. Участь у заході, що відбувся у Запорізькій торгово-промисловій палаті, взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, його заступники Олександр Сін та Геннадій Фукс, представники бізнесових кіл області.

Перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак окреслив загальну економічну ситуацію в країні та закликав підприємців активніше залучатися до пошуку шляхів стабілізації економіки держави.

Серед основних причин того, що Україна опинилася серед тих країн, які найбільше постраждали від кризи, найголовніша, на думку посадовця, - відсутність реальних комплексних реформ у житті держави. Насамперед, йдеться про внесення коректив до Основного Закону України – адже здійснення реформ в окремих галузях є можливим лише за умови створення загальної бази.

- Ви - економічна еліта нашої нації, - звернувся Олександр Шлапак до представників запорізького бізнесу. - Тож закликаю вас бути свідомими громадянами та активно долучитися до процесу вивчення та обговорення проекту Конституції, внесеного на розгляд Президентом України, до вироблення відповідних пропозицій. Адже лише зміни в нашому Основному Законі дозволять стабілізувати ситуацію в країні.

Думку запорізьких підприємців висловив президент Запорізького обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» Петро Ванат, який зазначив, що у Запоріжжі з конституційними ініціативами Президента ознайомлені. Особливу підтримку знаходить реформа місцевого самоврядування, впровадження двопалатного парламенту, а також зняття депутатської недоторканності.

В рамках робочої поїздки до Запорізької області Олександр Шлапак також зустрівся зі студентством та викладацьким складом Запорізького Національного технічного університету.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі