Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький госпіталь ветеранів війни збережено

13 жовтня 2020 - 16:12

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін разом із заступницею голови ОДА Оленою Теряєвою відвідали Запорізький госпіталь ветеранів війни, що знаходиться на території санаторію «Великий Луг», де привітали ветеранів бойових дій зі  святами.

  • Дорогі наші герої! Від щирого серця прийшов привітати вас з Днем захисника України та Днем визволення нашого регіону від фашистських загарбників! А також відзначити нашу спільну перемогу – госпіталь ветеранів війни ЗБЕРЕЖЕНО! Тепер ветерани Запорізької області зможуть безкоштовно отримати лікування. Це сталося завдяки вашій активній позиції на місцевому рівні і нашим з Оленою Теряєвою зусиллям на державному рівні. З боку облдержадміністрації ми докладаємо максимум зусиль, щоб підтримати вас. Це - спрямування коштів на адресну допомогу, реабілітацію,  психологічне оздоровлення, професійну орієнтацію, тощо.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Запоріжжя в серні 2020 року Президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості збереження Запорізького госпіталю ветеранів війни й доручив Фонду держмайна спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання передачі корпусів, якими користується установа, у власність ОДА. На сьогодні дане питання було вирішено і уся територія санаторію «Великий Луг» перебуває на балансі облдержадміністрації.

Очільник області також поспілкувався з працівниками госпіталю, ветеранами війни та учасниками бойових дій, що нині проходять лікування на території санаторію.

Спілкуючись з ветеранами бойових дій на територіях проведення АТО/ООС, Віталій Боговін відзначив, що в Запорізькій області, на доповнення до державних програм, наразі функціонує Цільова програма соціальної підтримки населення Запорізької області «Назустріч людям», у рамках якої передбачено цьогорічне фінансування з обласного бюджету на допомогу для учасників АТО/ООС в обсязі 16,2 млн грн.

З початку 2020 року з обласного бюджету вже було спрямовано 14,2 млн грн, за рахунок яких: 539 осіб-учасників АТО/ООС з інвалідністю отримали щомісячну допомогу; 431 особа з числа учасників АТО/ООС та сімей загиблих отримали одноразову адресну грошову допомогу на компенсацію витрат, пов’язаних з розробленням земельної документації; 268 членів сімей загиблих отримали компенсацію вартості житлово-комунальних послуг та твердого палива і скрапленого газу в розмірі додаткової 50-відсоткової знижки в межах норм споживання; 303 членів сімей загиблих учасників АТО/ООС отримали щорічну адресну грошову допомогу в розмірі 1000 грн; 3 особи з інвалідністю ІІІ групи з числа військовослужбовців отримають грошову компенсацію для придбання житла.

Окремо розпочато виплату щорічної адресної грошової допомоги до Дня захисника України (14 жовтня) постраждалим учасникам Революції Гідності, особам з інвалідністю та учасникам бойових дій на територіях проведення АТО/ООС. Таку допомогу з обласного бюджету отримують понад 13 тисяч осіб у розмірі 500 гривень.

Коштом обласного бюджету цього року оздоровлено 105 дітей учасників АТО/ООС у рамках реалізації Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки.

  • Від щирого серця вітаю вас із святом та бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я та Божого благословення! – завершив своє привітання Віталій Боговін.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024