Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вільнянський район демонструє приклад своєчасного вирішення освітянських проблем

24 липня 2009 - 12:02

Вже стовідсотково готові шкільні будівлі до свята першого дзвоника у Вільнянському, Токмакському, Приморському районах та у Бердянську. Низький рівень готовності у Запоріжжі.

- Пропоную повчитись у вищеназваних районах, як треба працювати, а не нарікати, що деякі будівлі вже просто не придатні. Таких в нашому регіоні немає апріорі, - запевнив М. Фролов.

Посадовець поставив в приклад вільнянців і в питанні бюджетного фінансування на потреби шкіл району. Тут традиційно щорічно виділяють не менше 700 тис. грн.

Слід зазначити, що після минулотижневого селектора це питання вирішено у більшості районів, які обласна виконавча влада піддала критиці. Протягом тижня обсяги фінансування на ремонтні роботи закладів освіти загалом збільшено на 760 тис. грн. і вже сягнуло 9 млн. 70 тис. грн.

За новими «Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затвердженими міністерствами палива та енергетики та питань житлово-комунального господарства України, всі ремонтні роботи на тепломережах повинні бути закінчені до 25 вересня і прийняті в експлуатацію комісіями за участю представника Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області.

Тому облдержадміністрація устами заступника голови регіональної влади звертає увагу на своєчасне усунення в процесі ремонтних робіт приписів інспекції державної пожежної та енергозбереження і службами - санітарно - епідеміологічної та охорони праці.

Також Микола Фролов акцентував увагу на недопущенні забезпечення закладів освіти питною водою, яка постачається з артезіанських свердловин, як правило в сільській місцевості, власники яких не мають законного дозволу на це.

Заступник очільника області також нагадав директорам шкіл і дошкільних закладів про необхідність якнайшвидшого оформлення технічних документів на шкільну територію. Із 622 шкіл області на сьогодні реєстрацію в БТІ пройшли лише 241. Зокрема, найнижчій відсоток наявності паспортів у школах Мелітополя та Токмака.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни