Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Видобування питної води має бути законодавчо врегульованим

15 липня 2009 - 17:36

Таку вимоги висунув голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час проведення наради з питань розробки підземних родовищ питної води. Участь у нараді взяли також перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступник голови ОДА Геннадій Фукса, заступник голови обласної ради Анатолій Світлицький, прокурор області Валерій Кулаков, керівники РДА та структурних підрозділів облдержадміністрації.

За інформацією доповідачів, наразі на території Запорізької області діють 245 підприємств, які провадять діяльність з видобутку родовищ прісних вод та експлуатують близько 1000 свердловин. Але спеціальні дозволи на користування прісними водами мають лише 14. Ще 8 знаходяться на етапі оформлення .

Схожа ситуація склалася і з видобуванням мінеральної води. Спеціальні дозволи на це мають 4 підприємства. Разом з тим, за інформацією г оловного управління статистики у Запорізькій області, діяльність з виробництва мінеральної води провадять 10 підприємств області

- Висновок один – в регіоні грубо порушується чинне законодавство, і влада має негайно вжити заходи щодо їх усунення, - звернувся до учасників наради Олександр Старух.

Актуальність проблеми сумніву не підлягає. Адже, - як наголосив перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, - якість питної води – це питання здоров ' я людей.

Частково розв'язати проблему може обласна програма «Питна вода», розрахована до 2020 року. За кошти, передбачені на її реалізацію, вже сьогодні можна профінансувати виготовлення технічної документації для оформлення спеціального дозволу на користування надрами комунальним підприємствам області, які надають послуги з питного водопостачання населенню, але фінансово неспроможні оформити спеціальний дозвіл.

Підтримала облдержадміністрація і звернення КП «Південукргеологія» до депутатів облради щодо скасування плати за отримання геологічної інформації суб'єктами господарювання, які надають послуги з питного водопостачання населенню.

Керівництву районів також доручено взяти під особистий контроль питання дотримання законодавства підприємствами, що видобувають питну воду, та у разі порушення ними відповідних вимог оперативно інформувати облдержадміністрацію та контролюючі органи для адекватного реагування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни